21 Mayıs 2008 Çarşamba

Türkiye 1 - 0 Slovakya


Euro 08 öncesi ilk sınavı Slovakya karşısında verdik. Hazırlık maçlarında genelde çok kötü bir futbol ortaya koyma geleneğine sahibiz, sahaya çıkan 11’i görünce bunun devam edeceğini düşündüm maç öncesi. İlk 11’de birbirleriyle ilk kez oynayana o kadar çok isim vardı ki doğal olarak ortaya güzel bir oyun koyamadık ilk yarıda. Mehmet Topal-Aurelio ikilisi defansif anlamda çok sağlam gözükseler de ileriye taşıyamadılar takımı. Ayrıca bu ikilinin birbirleriyle anlaşamamaları da verimsiz olmalarına sebep oldu. İkinci yarıda Emre, Mehmet Topal’ın yerine girdiği zaman oyunu karşı sahaya yıkmayı başardık. İlk yarıda rakip alanda etkili olamayışımızın bir diğer sebebi Emre gibi bir adamın olmayışı oldu. İlerde Semih ve Tuncay’a gelen toplar ilk yarıda geri dönerken, ikinci yarıda bu engellendi. Emre, uzun zamandır oynamamanın verdiği açlıkla çok güzel bir oyun ortaya koydu, istediğimiz oyun kurucu olduğunu gösterdi. Turnuvaya kadar fizik gücünü geliştirirse çok yararlı olacak takıma. Adaşı Emre Güngör ise oynadığı oyunla güven vermedi. Gökhan’la ilk kez oynamasının payı olduğu düşünülebilir ama topu oyuna sürekli olumsuz şekilde sokması kendisi adına büyük eksi oldu. Sezon içinde oynadığı oyundan eser yoktu sahada.

Kadro açıklandığında gönderilecekler arasında ilk sıraya yazdığım Colin Kazım konusunda ise dün görüşlerim değişti. İlk 11 oyuncusu olmasa da Kazım gibi adam geçebilen, düzgün orta açmayı başarabilen bir adama 2.yarılarda ihtiyaç duyabiliriz turnuvada. Umursamaz hareketlere sahip olmasından dolayı eleştiriliyor ama böylesine piyasa yapma olanağı olduğu bir yerde sonuna kadar savaşacaktır. Geri kalan maçlarda performansını merak ediyorum.

70.dakikadan sonra oyundan düşsek bile ilk maçta ortaya konulan oyun ümit verdi. Klasik yan top sorunumuz ise oldukça baş ağrıtmaya devam edecek gözüküyor maalesef. Slovaklara verdiğimiz pozisyonların hepsi yan toptan geldi, turnuvaya kadar bu sorun halledilecek gibi gözükmüyor en azından daha dikkatli olmalıyız, çok canımızı yakar. Hamit-Nihat ve Servet gibi isimlerin kadroya katılımıyla Uruguay maçında daha iyi bir oyun izleyebiliriz. Zamana ihtiyacımız var ama ümit veren bir takım var Fatih Hoca’nın elinde.

Hiç yorum yok: