13 Mayıs 2008 Salı

Play-off Günlüğü

Cleveland Cavaliers - Boston Celtics

King James tüm seri boyunca yapamadığını sonunda bu maç ortaya koydu ve Cleveland seride 2-2 eşitliği yakaladı. Dün gece oynanan doğu yakası yarı final maçında Boston bir kez daha deplasmanda kazanamadı, normal sezon ortalamalarında iç saha ve deplasman galibiyet yüzdesi olarak oldukça yüksek bir yüzde yakalayan Boston, play-off başladığından beri deplasmanda 0-5 ile oynuyor ki bu gerçekten hayalkırıklığı onlar adına. Atlanta'da maç kazanamayan Boston deplasman özrüne tam gaz devam ediyor, dün maçı son perioda kadar başabaş götürmelerine rağmen son periodda berbat ötesi oyunla maçı verdiler, saha avantajına sahip oldukları için dua etmeleri lazım.


Dün evsahibi adına LeBron 21 sayı ve 13 assistle oynadı ki zaten fazla sayının çıkmadığı bir seride hem assist hem sayı olarak iyi bir performans çıkarmış önceki maçlarda olduğu gibi post bölgesinden şut çıkarmak yerine devamlı içeriye drive ederek oynaması hem arkadaşlarına pozisyon yarattı hemde kendisi daha yüzdeli oynama şansına sahip oldu bir de final serisinde top kaybı yapmayınca maçı da rahatça kazandılar. Kendisine iki şutör Gibson ve Szczerbiak 14'er sayıyla eşlik etmişler. Boston'da ise Garnett 15 sayı 10 rebaund'la oynarken Rondo ve Pierce de skor katkısı sağlamışlar. Tabi takımın geri kalanından herhangi bir katkı gelmeyip bir de üzerine deplasman özrü gelince de mağlubiyet kaçınılmaz.
.
Maçın ilginç anlarından biri ilk periodda geldi. Pierce'in LeBron'a yaptığı çok sert faulun ardından sinirlenen LeBron'un annesi sahaya daldı. Pierce faulun ardından kötü düşmesin diye LeBron'u tutmak için hamle yapınca biraz yanlış anlayıp saha kenarından duruma müdahale etti. Pierce'e ettiği küfürler ve LeBron ve Garnett'in Gloria James'i tutmaya çalışması LeBron'un annesine küfür etme git yerine otur diye sakinleştirmeye çalışması da enteresan sahnelerdi. Gerçi bu Gloria James'in ilk vukuatı değil ama tabi anne yüreği :)

Serinin bir sonraki maçı Boston'un sahasında oynanacak, deplasman fakiri Boston saha avantajıyla turu geçme peşinde olacak.

Hiç yorum yok: