22 Mayıs 2008 Perşembe

Play-off Günlüğü

Los Angeles Lakers - San Antonio Spurs

Batı konferansının ilk maçında Los Angeles Lakers sahası Stapless Center'da istediğini zor da olsa almayı başardı. Açıkcası San Antonio'nun yorucu maç trafiği ve seyahat etmesi dolayısıyla yaşadığı yorgunluk bu maç öncesinde Lakers'ın çok rahat bir şekilde maçı kazanıp seriye galibiyetle başlayacağını gösteriyordu, ama son ana kadar maç kafa kafaya gitti. Lakers istediğini aldı ama açıkcası bu kadar yorgun ve yıpranmış bir San Antonio'ya karşı üç çeyrekboyunca geride mücadele ederek alınan böyle bir galibiyet ilerleyen maçlar adına Lakers cephesi için tehlike sinyalleri verdirdi, San Antonio her zaman böylesine kötü son çeyrekler çıkarmaz.

Maça iyi başlayan konuk San Antonio oldu ki devreyi de 51-43 önde kapadılar. Üçüncü çeyrekte başabaş gidip son çeyreğe girildiğinde ise işler değişti. Lakers son çeyrek 24-13 gibi bir seri yakalayarak maçı da 25 saniye kala Kobe'nin attığı basketle kopardı. Bu baskete San Antonio'nun yanıtı gelmeyince de maçı da 4 sayı farkla kazandılar. Konferans finalinde evinde galibiyetle başlamak her ne kadar zorlansalarda Lakers için iyi birşey, çok daha kötüsü de olabilirdi. Tabi MVP'ye sahip olmak da böyle bir avantaj sağlıyor.

Maçın yıldızı bana göre tartışmasız Tim Duncan oldu. Play-off serilerinde deplasmanda pek kendisi gibi maçlar çıkaramayan Duncan, Stapless Center'da çok iyi oynadı, 30 sayı ve 18 rebaund'la takımını sırtlayan isimdi. Duncan'a Fransız yıldız Parker eşlik etti. Ginobili ise kötü bir gece geçirirken 3-13 gibi bir yüzdeyle sadece 10 sayı atabildi. Tabi Ginobili'nin bu kötü performansı San Antonio'nun galip gelebileceği bir maçı da vermesine sebep oldu. Kazanan takım Lakers'da ise gene Kobe başroldeydi. 27 sayı 9 assistlik performansıyla maçı San Antonio'nun elinden alan adam oldu. Gasol kendisine 19 sayıyla eşlik ederken evsahibi takımda Odom hayalkırıklığı yaratan isim oldu. Radmanoviç'in % 100 lük performansı ise enteresan bir katkı oldu.


Serinin ikinci maçı gene Lakers'ın evinde Stapless Center'da oynanacak. Yorgun San Antonio'ya karşı son çeyrek ve son 25 saniyede galip gelebilen Lakers bu ikinci maçı da kayıpsız geçmek amacında olacak elbette, bunu başarabilecekler mi ikinci maçta göreceğiz. San Antonio'nun büyük play-off deneyimi ve tecrübesi gözönüne alınınca heyecan dolu bir ikinci maç bizi bekliyor olacak.

Hiç yorum yok: