6 Mayıs 2008 Salı

Play-off Günlüğü

New Orleans Hornets - San Antonio Spurs

Batı konferansında yangın var. Bu sezon yaptığı çıkışla büyük sükse yapan Hornets yarı finalin ikinci ayağında da Spurs'ü farklı mağlup etti. Birçok insan Hornets'in bu sezon play-off larda pek de iş yapamayacağını düşünüyordu. Açıkcası dev bir play-off tecrübesi olan Spurs'e karşı evinde alınmış farklı iki galibiyet gerçekten büyük iş Hornets için, tabi aslında böylesine farklı mağlubiyetlerde Spurs coachu Popoviç'in de taktik anlayışının payı var. Kaybedileceğini anladığı maçlarda Popoviç bilerek fark yedirtir takımına ki hem karşı taraf biraz rehavete kapılsın, hem de kendi oyuncuları biraz skor baskısıyla ezilip diğer maçlara daha sıkı hazırlansınlar. Bu birçok sene Spurs tarafında oldukça işe yarayan bir anlayış ve tabi Popoviç de akıllı bir adam.

Hornets tarafında gene maçın adamı C.Paul oldu. C.P gerçekten NBA in gelecekteki en büyük oyuncularından biri olacağını her maç bir kez daha gösteriyor. Dün de 30 sayı 12 assistlik bir performans sergiledi, süper şutör peja ise 5-7 gibi nefis bir üç sayı yüzdesiyle oynayarak 25 sayıyla C.P'ye eşlik etti. Spurs tarafında ise kayda değer pek birşey olmamakla beraber Duncan şut yüzdesini biraz düzeltti 18 sayı bıraktı Hornets potasına, onun dışında bu sefer Parker aksadı berbat bir yüzdeyle oynamış fransız yıldız oyuncu 5-14 ona pek yakışmadı.
Seri şimdi San Antonio'ya taşınıyor. Spurs play-off ruhunu konuşturacak mı yoksa Hornets iğnelemeye devam mı edecek bir sonraki ma göreceğiz.

Detroit Pistons - Orlando Magic

Van Gundy'i anlamak hakikaten zor, elinde NBA'in en iyi pota altı oyuncusu var ve onu yeterince nedense kullanamıyor. Bir oyuncuyu maç içinde kulanmayı unutabilirsin bu genelde olan birşeydir ama bu oyuncunun ismi Howard'sa o adamı kullanmamak resmen delilik, Van Gundy nedense bu hatayı hep yapıyor. Toronto serisinde belki akıllanır diye düşünmüştük ama hala akıllanmamış anlaşılan. Dün geceki Doğu maçında Detroit Orlandoyu bir kez daha Chancey "porselen diş " Billups'la devirdi ve seriyi 2-0'a taşıdı. Chancey dün geceyi 28 sayıyla tamamladı tabi karşısında Bogans ve Nelson gibi ona ayak uyduramayacak kişiler olunca o da şovunu sergiledi. Detroit defansıyla tanınan bir takım ( bir de kibiriyle tabii ) böyle olunca sert savunma Orlandoyu top kayıplarına zorladı maç boyu Orlando tam 19 top kaybı yaptı ki bu onların asıl ipini çeken detay oldu.
Oyuncuların top kaybı da dengeli Rashard ve Hido 6'şar Howard 5 top kaybı yapmış ki Detroit in dengeli ve hedef belirleyen savunmasının ne kadar iş yaptığının da göstergesi olarak kabul edilebilir. Detroit tarafında porselen dişe eşlik Tayshaun ve Wallace'dan geldi, iki oyuncuda maçı 17 şer sayıyla tamamladılar. Orlando da ise Rashard Lewis 6-21 gibi berbat bir yüzdeyle 20 sayı, Howard 22 sayı, Nelson 22 sayı ile oynadı. Temsilcimiz Hido ise 12 sayı bulabildi.

Howard'a top geçirmeyip Rashard'la devamlı olarak hücum stratejisini belirlerse Van Gundy bu serinin sonu pek de hayra alamet olmayacak Orlando adına.

Hiç yorum yok: