21 Mayıs 2008 Çarşamba

Play-off Günlüğü

Boston Celtics - Detroit Pistons

Doğu konferans finalinin ilk maçında Boston Celtics rakibi Detroit'i mağlup ederek NBA finali için ilk adımı atmayı başardı. Boston 66-16 gibi süper bir normal sezon ortalamasından sonra play-off'lar başladığından beri evinde maç kaybetmiyor. Şu anda evinde oynadığı dokuz play-off maçının hepsini kazandılar, tabi bu başarılı ev performansının bir de deplasman bölümü var ki altı maçın hepsini kaybetmeyi becerdiler. Dünde gene normal ev performanslarına devam ettiler ve Pierce, Garnett ikilisinin dominant oyunuyla takım oyunu oynayan Detroit'i devirmeyi başardılar.


Maçın yıldızı böylesine az skorlu bir maçta 26 sayı 9 rebaund ve 4 assistle oynayan Kevin Garnett oldu. Garnett'e 22 sayıyla Paul Pierce eşlik ederken büyük üçlünün diğer ayağı Ray Allen şaşırtmaya devam ediyor play-off maçlarında gerçekten rezil bir performans ortaya koyuyor ki dün de 3-10 gibi bir yüzdeyle oynadı ve sadece 9 sayı atabildi, açıkcası Allen gibi bir adam için berbat ötesi bir performans. Detroit cephesinde ise dişlilerden biri aksayınca sıkıntı yaşandığı senelerdir biliniyor, porselen diş Chancey dün pek de iyi bir oyun ortaya koyamadı açıkcası pek fazla şut kullanmaması dikkat çekiciydi sanırım sakatlığın izleri az da olsa hala etkisini koruyor. Dün Detroit bildiğimiz sert savunmasını çok işletemedi, rakibinin .524 gibi bir yüzdeyle oynaması Detroit tarafında işlerin iyi gitmediğinin bir göstergesi. Dün Detroit tarafında maçın adamı McDyess oldu 14 sayı 11 rebaundla maçı tamamladı, ona Tayshaun, r.i.p ve Rashard yakın sayılarla eşlik etti tabi takımın geri kalanından katkı gelmeyince de mağlubiyet kaçınılmaz oldu.

Billups maç sonu dört deplasman maçımız var biz ilk iki maçtan birini çalmak istiyoruz ve bunu yapacağız derken bir sonraki maç için Boston'un evinde yenilmeme durumunu bitireceklerini ima ediyordu. Seri beklendiği gibi Boston galibiyetiyle başladı, Boston'un bundan sonraki amacı elbette önce evlerindeki maçları kazanmak olacak, Detroit ise arada bir maçı çalıp hem seriyi kırmak hem de saha avantajını ele geçirmek isteyecek. Önümüzdeki maç gene Boston'un sahasında olacak.

Hiç yorum yok: