22 Mayıs 2008 Perşembe

Manchester United RULEZ










Kupayı kulbundan yakalayıp havaya kaldırmak üzereyken özel getirilip maç boyu eziyet olan çimlerin azizliğine uğrayıp kupayı rakibe teslim etmek de Chelsea kaptanı Terry'e nasip oldu. Avrupanın en büyüğünü belli edecek maçta iki farklı devre yaşandı, ilk yarısında mutlak bir United üstünlüğü vardı golü de buldular devreye 2-0 girilmesi gerekirken ilk yarının sonlarında Chelsea'nin yine şans dolu bir golü geldi, Rio'nun sırtından seken top Lampard'ın önüne gelip de bir de Van der Saar'ın elinin hemen üstünden top kaleyi bulunca devre oynanan futbolla alakasız bir şekilde beraberlikle sonuçlandı. İkinci yarı ise roller değişti, bu sefer iyi top oynayan Chelsea takımıydı üç toplarının direkten dönmesi sanırım bunca zamandır süregelen Avram balının bir hesap kesimi oldu şans melekleri sanırım eh biraz da tüm sezon top oynayan birilerinin yanında olalım dediler. Tabi bu devrede Chelsea'nin iyi top oynamasının yanında United'ın bu kadar bozulma nedenlerinden biri de Makalele oldu en az 4 United oyuncusuna dirsek attı, mesela Scholes o dirseği yedikten sonra devamlı olarak burnu kanaya kanaya oynadı ve etkinliğini de kaybetti yerini de büyük kaptan Giggs'e bıraktı. Uzatma anlarında ise Drogba başroldeydi bir pozisyon esnasında çıkan tartışmada Tevez'i tokatlamaya çalışması ve sonrasında gelen kırmızı kendisi adına büyük bir ayıp, muhtemel Chelsea kariyerini de böylece kırmızıyla noktalamış oldu . Tabi Chelsea'nin Lampard ile direkten geri gelen topu ve Giggs'in boş kaleye giden şutunu Terry'nin son anda kafayla çıkarması adrenalini tavan yaptıran anlardı.
.
Manchester United'da maçın durgun isimleri oldukça fazlaydı, Rooney tüm maç boyu neredeyse kayıpları oynadı Scholes ikinci yarı burnuna aldığı darbeden sonra hiç ortalıkta gözükmedi diğerleri de ki buna Sir Alex Ferguson'da dahil olmak üzere idare eder bir maç çıkardılar. Kırmızı şeytanlarda görevini en iyi yapanlar Vidiç, Rio, Cristiano Ronaldo ve Hargraves oldu. Chelsea'de ise Drogba, Ballack, Malouda, Joe Cole hayal kırıklığı yaratırken Lampard, Terry ve Essien mavililer adına maça damgasını vuran isimlerdi.

Uzatmalar bitip de penaltılara geçildiğinde ise Tevez ve Ballack ilk penaltıları, Carrick ve Belletti ikinci penaltıları takımları adına gole çevirdiler. Sonrasında Ronaldo bu sene ikinci kez aynı tip te vuruş yapmaya çalışınca Barcelona'dan sonra Moskova'da da penaltıyı kaçırdı. Lampard Chelsea'yi penaltılarda öne geçirirken Hargraves ve Ashley Cole takımları adına dördüncü penaltılara imzalarını attılar. Son penaltılarda United adına Nani atışı gole çevirerek topu Chelsea kaptanı Terry'e bıraktı, Chelsea kaptanı kendi adına belki de ömrü boyunca unutmayacağı bir ana imza atarak zeminin de etkisiyle ayağı kayarak atışı kaçırdı ve böylece United'a bir şans daha vermiş oldu. Açıkcası Chelsea takımından sevdiğim ender adamlardan biri olan Terry'nin o penaltıyı kaçırmasına üzüldüm keşke başka birisi kaçırsaydı o penaltıyı, bunca emeğe rağmen Chelsea'de hep en çok istenen kupanın kaybedilmesine neden olan adam olarak hatırlanacak. Devam penaltılarında Anderson ve Kalou atışlarını gole çevirirken, United adına Giggs golünü atıp ateşten gömleği Anelka'nın sırtına geçirdi. İşte burada Grant'in tercihi uzun süre konuşulacak neden Shewa değil de Anelka diye, çünkü Anelka inanılmaz gamsız ve vurdumduymaz bir adam zaten penaltıyı da o şekilde kullandı ve takımının da ipini çeken adam oldu.
Maç sonunda United tarafında kutlamalar varken Chelsea tarafında Grant'in tesellisi ve Terry'nin gözyaşları vardı, bir ara Terry ağlarken yanından Anelka gülerek geçti ki iki oyuncu arasındaki farkı daha net anlatan bir kare daha olamaz sanırım.

Maçla alakalı bir diğer detay ise Ryan Giggs adına oldu. Efsanevi oyuncu Boby Charlton'ın 757 kez en çok United forması giyme ünvanını bu maçla birlikte 758. maçına çıkan Giggs eline geçirdi ve klüp tarihinde en çok forma giyen oyuncu oldu. United formasıyla çıktığı her maçta hep işini yapan ve futbolun güzel yüzü olduğu için bu onun adına beni çok sevindiren bir ünvan. Umarım daha bir süre kırmızılar içinde görebiliriz seni.

Hiç yorum yok: