25 Mayıs 2008 Pazar

Play-off günlüğü

Detroit Pistons - Boston Celtics


Doğu konferansında süprizler büyük bir hızla devam ediyor. Bir önceki maçta evinde hiç yenilmeyen Boston Celtics ilk mağlubiyetini Detroit Pistons'tan almış ve evindeki yenilmezlik ünvanını kaybetmişti. Dün gece oynanan serinin üçüncü maçında ise bu sefer deplasmanda hiç maç alamayan Boston Detroit'i deplasmanda devirerek play-off'ta kendi adına bir ilke imza attı. Gerçekten ilginç bir seri yaşanıyor doğu'da Detroit bir önceki maç kazandığı saha avantajını ( ki bu seride çok büyük bir avantaj ) hemen kaybetmiş oldu . Ne yapması gerektiğini bilen ve dengeli oynayan Boston çok da fazla zorlanmadan maçı kazanmayı başardı.





Detroit takım oyununu çok iyi oynayan bir ekip ve eğer ki dişlilerinden biri yada birileri aksarsa ciddi anlamda sıkıntı yaşayabiliyorlar. Dün gece Chancey ve Tayshaun'un berbat şut yüzdeleri ve katkı yapamamaları Detroit'in ipini çeken unsurlar oldu. Skorer Richard Hamilton 26 sayıyla oynarken ( % 100 FT süper ) ona çaylak Stuckey 17 sayıyla eşlik etmiş, huysuz çocuk Rashard ise 12 sayıda kalmış ve takımın geri kalanı da hiç oynamayınca da 14 sayılık bir fark yemişler. Boston'da ise takım skoru paylaşmış ve altı oyuncu çift haneleri sayılara ulaşmış, maçın yıldızı da Kevin Garnett oldu 22 sayı 13 rebaund ile takımının liderliğini yaptı.

Motor şehrinde gece güzel başlamış, eğlence ve destek tam gaz sürüyordu fakat maçın sonu hiç öyle bitmedi. Bir sonraki maç gene Detroit'in sahası Auburn Hills'de olacak. Seri ilk başladığı hale geri gelmiş oldu. Detroit avantajı tekrar Boston'a iade etti ve seri 2-1 olarak devam ediyor. Bir sonraki maçı Boston kazanırsa açıkcası Detroit'in seriyi çevirmesi çok çok zor olur. Chancey ve Tayshaun'un bu kadar kötü oynamayacağını da hesaba katarsak ( 17 de 3 isabet toplamda ) zor ve heyecanlı bir maç bizi bekliyor olacak.

Hiç yorum yok: