8 Mayıs 2008 Perşembe

Rezillix

Bugün gene önceki haftalarda olduğu gibi bir biletix gerzekliği sabah sabah birçok bünyede gerilime yol açtı. Bir el telefonda diğer el mouse'ta bir umut diye binlerce insan uğraştı durdu. Yahu sormazlar mı adama kardeşimmm daha 2 hafta önce yoğunluktan hiçbir internet sitesinde olmayan bekleme süresi koydun o da yetmedi sistem hatası ayağına server'ı kapattın, peki hiç mi akıllanmadın yada az biraz da olsa müşteriye saygı diye birşeyi size bugüne kadar öğretmediler mi bu ne rezillik ulan? Zaten bekleme süresi olayı da tam bir saçmalık, iki farklı sayfadan açıyorsun aynı pc den birinde 10 sn diğerinde 3 sn oluyor bekleme süresi, bi refresh geliyor bekleme süreleri bir anda 50 sn lere çıkıyor, o sırada başka browserlar deneniyor, opera browser açıyormuş yahu diye konuşuluyor dilden dile, hoop opera falan yükleniyor pc'ye devamlı bir action hali, bilet almayı başarabilenler bir loto kazanmışcasına sevinç çığlıkları atıyor falan eaahh bu ne zırvalık be kardeşim, ufacık bir utanma duygusu da mı kalmadı bünyenizde de böylesine saçmalıklara imza atıyorsunuz?


Tabi bunlar evden Biletix çilesine iştirak edenler, birde gişelerin orda çile dolduranlar var ki o daha da vahim bir durum arzediyor.

Sabah erken saatte kuyruğa giriyorsun bilet alabilmek adına, sonuçta takımına sevdalısın gerekirse geceden kalırdım arkadaş diyerek düşüyorsun yollara, senin saatlerce önünde bekleyip kuyrukta yer tuttuğun gişenin açılmasına yakın karaborsacı oldukları herhallerinden belli yaklaşık 70-80 kişilik bir grup ellerinde sopalar, bellerinde bıçaklarla sıranın en önüne konuşlanıveriyorlar. Burada sen kendini bireysel olarak öne atamazsın bu insancıklara karşı orada güvenlik güçleri var değil mi? Yardım istiyorsun ama seni sallamıyorlar bile hatta üstüne azar yiyorsun " rahat dur lan" diye, yetmiyor gişedeki adamların o grubun lideri olan tiplerden birine yan kapıdan bir paket verdiğini görüyorsun, biliyorsun ki onlar bilet ve herkes bu oyunda kendine düşen parsayı toplama gayretinde, gişede bilet satandan orada görevli güvenlik gücündeki memura kadar hepsi beleş para peşinde koşuyor. Peki ya sen? Sende bu haksızlıklara tahammül etmekle görevli olan kişisin, inkar etmeyelim ama az biraz isyan etme hakkı tanınıyor sana arada bir yuh falan çekebiliyorsun. Oyunda sana biçilen rolde ne yazık ki bu oluyor. Bunu daha yüksek sesle dile mi getiriyorsun o zaman sen suçlusun ve cezalandırılman gerekiyor, polis sıra beklemekten ve gördüğün haksızlığı dile getirmekten başka bir derdi olmayan sana ve senin gibilere jopuyla tanışma şansı tanıyor. Eve gidiyorsun ve evdekiler soruyor ne oldu bu ne hal diye sende cevap veriyorsun " Maça gitmek için bilet almaya çalıştım"
..

Forumlarda vs biletler karaborsadan çıkmış bile daha öğlen sularında, uyanık fırsatçılar hemen üç katı fiyat bindirerek biletleri satışa sunmuş.

Biletix Genel müdürü olan bir bayan röportaj vermişti " Bizde karaborsa gibi bir işlem asla olmaz, olan da bizimle çalışamaz" falan gibi birşeyler söylüyordu kendisi. Kendisinin suratına karşı şöyle okkalı bir " HADDDİİİİİ LEEENNNNNN DÜRRÜKKK " deme isteğiyle yanıp tutuşuyorum böyle zamanlarda, senelerdir var bu olay be adam mı yiyorsun. Kuyruklarda fenalaşan, sıra beklediği için polis tarafından onurlandırılan (!) herkese geçmiş olsun derken, haram para için bütün bunları yapan herkesin de Allahından bulmasını diliyorum.

Hiç yorum yok: