23 Mayıs 2008 Cuma

Play-off Günlüğü

Boston Celtics - Detroit Pistons


Doğu yakasının konferans finallerinde uzun zamandır beklenen sonucu dün Detroit aldı ve Boston cephesinde takke düştü kel göründü. Play-off maçlarında evinde hiç kaybetmeyen ve deplasmanda da hiç kazanamayan Boston Celtics hep saha avantajıyla 7.maçlarda istediğini almıştı. Tabi finallerde karşılarına Detroit gibi gerçek bir takım çıkınca da sonunda kamyonun lastiği patladı ve evlerindeki ilk play-off mağlubiyetini aldılar. İlk maçta Detroit'in All-Star guardı Chancey Billups'ın da kötü oyunuyla maçı Boston almıştı ama dün gece Detroit takım olarak iyi oynayınca 3 kişilik Boston'u devirmeleri de kolay oldu. Detroit'in asi çocuğu Rasheed maç sonunda " Biz yerimize oturup bakın bunlar evinde yenilmiyor biz de yenemeyeceğiz bunları diyecek bir takım değiliz. Onların iyi oyuncuları var ama biz çok daha iyi bir takımız ve deplasmanda da maç kazanabiliyoruz, bunu da bu gece gösterdik" derken mesajını da net olarak iletmiş.


Detroit'i gene klasik olarak skorerleri Richard Hamilton sürükledi, 25 sayıyla maçın adamı oldu r.i.p, onu Billups takip ederken takımın geri kalanı çift haneli sayılara ulaştı ki takım olmak böyle birşey işte, tek bir adama bağlı kalmadan tüm takımın savunma ve hücumda katkısının eşit olması zaten Detroit'in en güçlü özelliği, Boston bir önceki seride LeBron'a karşı mücadele ederken bu seride tüm takıma karşı mücadele etmek zorunda kalıyor.


Boston da ise büyük üçlü gene skor yükünü paylaşırlarken Pierce 26, Garnett 24 ve Ray Allen 25 sayıyla oynadı, onlara sadece Rajon Rondo 10 sayıyla katkı verebilince mağlubiyet de gelmiş oldu.

Ateşten gömlek bundan sonra Boston'un sırtında olacak. Deplasmanda maç kazanma özürlü olan Boston artık ev sahibi avantajını kaptırmış durumda. Bundan sonra Detroit'in sahasında en azından bir maçı kazanmak zorundalar. Serinin bundan sonraki ilk maçı Detroit'in sahasında olacak ki bu maç serinin kırılma maçlarından birisi olabilir. Boston öncelikli olarak saha avantajını geri almaya çalışacak ama tabi Atlanta, Cleveland gibi takımlara karşı bile deplasmanda varlık gösteremeyen Boston Celtics bu takımlardan çok daha iyi olan Detroit'e karşı birşey yapabilecek mi, aslında Detroit'in Phily serisini gözönüne alınca Boston açısından gene de bir umut var ama tabi bu konferans finali olunca insan pek de olumlu düşünemiyor.

Hiç yorum yok: