14 Mayıs 2008 Çarşamba

Play-off Günlüğü

Detroit Pistons - Orlando Magic

Doğunun Orlando açısından tamam mı devam mı niteliğinde olan maçta Detroit yıldız guard'ı Chancey Billups'ın yokluğuna rağmen Orlando'yu devirerek doğu konferansında finale yükselen ilk takım oldu. Dün geceki maçın aslında tek bir açıklaması var, play-off'lar bu kadar hatayı tek bir maçta kaldırmaz. Detroit Chancey'in yokluğunda oldukça kötü yüzdeyle oynarken maç boyu oyun oldukça dengede gitse de bazı farklar oyunun kaderini belli etti.

Dün Orlando maçta tam 21 top kaybı yaptı. Zaten Detroit'in kötü oynamasına ve Chancey'sizliğine rağmen kazanmasının da asıl anahtarı bu oldu. Dün Detroit bu top kayıpları sayesinde Orlando'dan çok daha fazla hücum yapma şansına sahip oldu. Maçın fark yaratan bir diğer ayrıntısı ise faul atışlarıydı. Orlando özellikle Howard sayesinde faul atışlarını kaçırıp da .571 gibi bir yüzdeyle atınca maçı da bir yerde fauller gibi kaçırmış oldu. Dün Detroit 28-32 faul atışıyla oynarken Orlando 16-28'le faul çizgisini kullanmış. Hem deplasmanda Detroit'le oynayıp hem bu kadar hata yaparsanız maçı da alma şansınız olmuyor.

Dün Hidayet takımının en skorer ve etkili ismiydi 18 sayı 9 rebaund ve 7 assistle maçı tamamladı, ama bu güzel oyunun sonunu getiremedi son iki hücumda Orlando adına maçı alma şansı varken top kaybı yaparak takımını bir yerde yakan adam oldu, Bay son çeyrek olunca insan böyle kötü zamanlar da yaşıyor. Hedo dışında Howard 14 sayı 17 rebaundla oynadı tabi 6-15 gibi bir faul atışıyla oynayınca çok da kıymeti kalmıyor bu performansın, yeni Shaq deniyordu Howard için sanırım her yönüyle bu yakıştırmayı haketmeye çalışıyor.

Detroit'te ise Chancey'in yokluğunda yük R.I.P Hamilton'ın üstüne binmişti o da bu yükü başarıyla taşıdı. 31 sayıyla oynadı dün gece r.i.p ve % 100 lük bir serbest atış performansı sergiledi( 16-16 ). İlk beş başlayan herkes çift haneli sayılarla oynadı dün Detroitte yedeklerden ise hiç performans gelmedi sadece 5 kişiyle Orlando'yu devirmeyi başardılar. Dün son bölümlerde farkın açılmasının verdiği rehavetle maç sonunu çok sıkıntıya soksalarda gene devasa defanslarının da yardımıyla Orlandoyu durdurup umutlarını söndürdüler.

Detroit doğu finalinde ve artık Cleveland-Boston serisinden gelecek rakibini bekliyor.

New Orleans Hornets - San Antonio Spurs

Evsahiplerinin tüm maçlarda fark yaptığı seride gelenek yine bozulmadı. New Orleans Hornets'da evinde San Antonio'yu 22 sayı farkla mağlup etti. 2-2'ye gelen seride herkes San Antonio'nun bundan sonraki maçları play-off tecrübesi fazla olmayan rakibi karşısında rahatça almasını ve işi bitirmesini bekliyordu. Fakat Chris Paul ve arkadaşları bu işin o kadar basit olmayacağını herkese gösterdiler.

Dün gece Hornets'in skorer oyuncusu West play-off kariyerinde en çok sayı attığı maçı oynadı ve San Antonio potasına 38 sayı bıraktı ayrıca 14 rebaund ve 5 blok gibi bir performansı var ki gerçekten muazzam. Chris Paul her zamanki gibi iyi oyununu sayı ve assistlerle süsledi 22 sayı ve 14 assistle oynayan CP takımını West'le birlikte sırtlamaya devam ediyor. San Antonio'da ise Ginobili ve Parker oyuna tutunmaya çalışsada Duncan'dan çok kötü bir performans gelince ( 5-18 ) bunda başarılı olamadılar.

San Antonio için artık tehlike çanları çalıyor, Duncan birkez daha devreye girip takımını kurtarmaya çalışacak. İlk amaç evlerindeki maçı alıp seriyi dengeye getirmek ve sonrasında deplasmanda Hornets'i devirmek olacak. Tabi Chris Paul ve takımı buna izin verecekler mi bekleyip göreceğiz.

Hiç yorum yok: