3 Mayıs 2008 Cumartesi

Play-off Günlüğü

Atlanta Hawks - Boston Celtics
Evet gönlümüzün istediği oldu ve seri sonunda 3-3'e taşındı. Play-off lar başlarken doğunun en büyük favorisi Boston'da işler hiç iyi gitmiyor bu eşleşmede dün yine hesabı kesemeyip işi son maça ve evlerine bıraktılar. Maçın ilk periodunda 12 sayılık bir fark yakaladıktan sonra Atlanta'nın ayağa kalkıp direnç göstermesiyle beraber fark yavaş yavaş eridi, seyircinin de gaza gelmesiyle genç Atlanta Boston'u ciddi anlamda ısırmaya başladı. Özellikle Garnett dün Zaza ve Josh Smith'in savunmasında perişan oldu yediği bloklar kesinlikle günün hareketlerinde yer alacak. Hakemin de desteğine rağmen ( Zaza ve Josh'a çaldığı bazı fauller komikti ) yine de iyi durdurdular Garnett'i özellikle ilk yarıda sadece 5 sayı 1 ribaund gibi bir istatistik çıkardı, oldukça moral bozucu.

Tabi Boston'un diğer dişlileri hiç işlemedi büyük üçlü haricinde bi Perkins çift haneli sayılara gelince mağlubiyet alma yüzdeside çoğalıyor. Atlanta'da ise ilk beş ve Afro saçlı Childress çift haneli sayılar üretirken çaylak Al Horford maçın evsahibi adına yıldızı oldu. Giriş resmi sanırım bu maçın alınmasındaki en önemli faktörü net olarak özetliyor.

Kendilerinden hiçbirşey beklenmeyen bir seride gençlikleri ve ateşleriyle zor da olsa son maça taşıdılar helal olsun demek lazım.

Serinin kader maçı Boston'da olacak. Şimdi düşünme sırası Boston'da, bunca büyük yatırım ve beklentinin ardından bu sene için hiçbirşey beklenmeyen bir Atlanta'ya elenme şansının dahi olması Boston takımında işleri biraz sıkıntıya sokabilir. Şayet öyle birşey olurda Boston elenirse açıkcası geçen seneki GSW - Dallas süprizinden daha büyük bir süpriz olacağı kesin. Ortalık fena sallanır, olur mu zor tabi ama düşünmesi bile Boston açısından sıkıntı verici.

Utah Jazz - Houston Rockets

Utah dün gece daha önceki maçta yaptığı hatalar zincirini bu kez yapmadı ve Houston'ı evinde farklı geçerek seriyi 4-2 ile noktaladı. Şimdi bir seride deplasmanda olabilirsin, bir süperstarın olabilir, Center pozisyonunda 40+ larda bir Dikembe baba oynatmak zorunda kabilirsin ama bunların hiçbiri Houston takımındaki 12 oyuncunun sadece 2'sinin çift haneli sayılara ulaşmasını açıklamıyor. Dün Houston da T-Mac şutör yükünü üstlenmiş 40 sayıyla oynamış tamam Luis Scola'da 15 sayıyla oynamış o da tamam da, diğerlerinin böylesine berbat bir katkı yapması anlaşılacak şey değil .

Utah'ta ise Deron Williams takımını sürükleyen isim oldu. 25 sayı 9 assist 6 rebaund'luk performans gösteren Deron'a temsilcimiz Memo 19 sayı ve 13 rebaundla eşlik etti. Memo mide ağrıları geçtikten sonra yüksek double double performansına devam ediyor. Utah'ın bundan sonraki rakibi Memphis'i kandırıp Gasol'u aldıktan sonra ( buna takas denemez ) güçlü bir takım olan Los Angeles Lakers'la . Tabi Yao'suz Houston'dan sonra Gasol ve iyileşirse Bynum'lu bir Lakers serisi bu kadar kolay geçmeyecek Utah açısından.

Washington Wizards - Cleveland Cavaliers

Geçen maç Cleveland'da bitime 3.9 saniye kala attığı basketle Washington seriyi evine getirip bir şans daha yakalamak istemişti. Fakat işler beklenildiği gibi gitmedi ve seriye 4-2 ile Cleveland noktayı koydu. İlk period başabaş gittiyse de ikinci period Lebron ve özellikle Szczerbiak'ın performansıyla maç Cleveland tarafına kaydı sonrasında gene Washington biraz direnmeye çalışsa da yetmedi ve Play-off lara veda ettiler. Antawn Jamison'ın ve Butler'ın performansı bu maçı evsahibine getirmeye yetmedi.
Cleveland'da Szczerbiak geldiğinden beri en iyi maçını oynadı maçı 26 sayıyla tamamladı Washington'a 6 üçlük hediye etti bir diğer şutör Daniel Gibson'da yine 4 üçlükle birlikte 22 sayı gönderdi Washington potasına tabi LeBron faktörüyle birlikte maçı almaları zor olmadı.


Artık ciddi ciddi genetik deney olduğunu düşünmemize sebep oluyor bu genç adam. Fizik olarak basketbol için yaratılmış izlenimi veren LeBron sahadayken diğer oyunculardan farklı olduğunu direk olarak gösteriyor. Dün gene maçı Triple Double performansıyla tamamladı. 27 sayı 13 assist ve 13 rebaund Washington seyircisinin ve DeShawn Stevenson'ın kendisini Overrated ( gereğinden fazla değer biçilen ) olarak nitelendirdiği bir seride açıkcası deplasmanda biraz tokat gibi bir performans gelmiş. Abla bırak ne Crybaby'si ya. Geçmişte Jordan ve Cleveland seyircisi arasında bu tarz bir restleşme vardı ki o senelerde Cleveland Jordan yüzünden çile çekerdi her sene, şimdi ise sanırım aynı restleşmeyi LeBron ve Washington seyircisi arasında seyredeceğiz.

Hiç yorum yok: