9 Mayıs 2008 Cuma

Play-off Günlüğü

San Antonio Spurs - New Orleans Hornets

Evet kazandı. Batı yarıfinallerinin eve dönüş maçında San Antonio Hornets'i farklı geçerek seriyi 2-1 e taşımayı bildi. Dünkü maç San Antonio açısından önemliydi zaten saha avantajından mahrumlar bir de üstüne bu maçı da kaybetmeleri seriye veda etmeleri anlamına gelecekti. Popoviçin ilk iki maçta kaybediceğini anlayınca yaptığı taktik tutmuş olmalı ki dün San Antonio'nun güzel üçlüsü maçta çok agresif bir oyun ortaya koydular.Ginobilinin maçla ilgili yorumu da güzel " biliyoruz ki bu maç bizim için 7.maç o yüzden bu maçı kaybetmek demek bu sezonu kaybetmemiz demekti bizde buna izin vermedik". San Antonio da Ginobili ve Parker 31'er sayıyla oynarken Duncan 16 sayı üretti.

Hornets de ise daha önceki iki oyunun aksine defansif planını sahaya yansıtamamanın sıkıntısı vardı. İlk yarıyı başabaş tamamlasalar da sonlara doğru San Antonio'nun baskısına karşılık veremediler ve maç da 3.çeyreğin ortalarından sonra koptu gitti. C.P gene takımını sırtlarken ( 35 sayı 9 assist ) ona West 23 sayıyla eşlik etti, pota altında Chandler da başarılı bir oyun çıkarırken takımın geri kalanı bu maçta sınıfta kaldı .


Dünkü maçın bir özel olayı daha vardı. Hornets fanı Brian 2.maçın sonrasında kanserden hayatını kaybetmiş. C.P konuyla alakalı "o aileden biri gibiydi ve onu bu şekilde onurlandırmak istedim" diye konuşmuş. Huzur içinde yatsın minik Brian :(

Boston Celtics - Cleveland Cavaliers


Potaları dövmeye devam ... İlk maçta 2-18 gibi bir yüzdeyle oynayıp maçı Boston'a teslim eden LeBron dünkü maçta gene berbat bir oyun çıkararak takımının mağlup olmasına engel olamadı. Tamam kabul ediyorum Boston çok sert savunma yapıyor ama 6-24 gibi bir yüzdeyle ve 7 top kaybıyla NBA play-off'larında pek birşey yapman açıkcası mümkün değil . Dün serinin ikinci maçı gene Boston'un sahasında oynandı. Boston'da bir önceki maç berbat oynayan Pierce ve Ray Allen ( bir önceki maç 0 sayı ) bu maçta takımını Garnett'le birlikte sırtlayan isimler oldular Pierce 19 sayı Allen 16 sayı ile maçı tamamladı. Tabi her maç bu adamların kötü oynaması beklenemez Cleveland'ın bir önceki maçı alma ve seriyi komple lehine çevirme şansı vardı ama kullanamadı, bu maçta da All-Star karması buna izin vermedi.

Savunma mı dedin ? Sanırım LeBron'un iki maçta 8-42 gibi bir yüzdeyle atmasını ve iki maçta 17 top kaybı yapmasını en net açıklayan şey Boston savunması olmalı. Dünkü maçta Cleveland adına Ilga 19 sayı 5 rebaundla oynamış 9-12 gibi nefis bir yüzdeyle ve takımını ayakta tutmaya çalışmış onun dışında brezilyalı çirkef Varejao 10 rebaund çekmiş. İlginç bir detay olarak Boston seyircisinin tempolu bir şekilde Over-rated tezahüratları yaptığı sırada LeBron'un 1-11 gibi bir şut yüzdesi yakalaması olmuş, seyirciyle inatlaşmak yerine biraz sakin kalmaya çalışsa çok daha iyi olacak kendisi ve takımı adına.
İş bundan sonra Cleveland'ın sahasında şekillenecek. Boston'un Play-off larda kendi sahasında 6-0 la oynadığını, maç kaybetmediğini ve bu seride saha avantajının da Boston'da olduğunu düşünürsek serinin 3.maçı Cleveland açısından çok da rahat geçmeyecek.

Hiç yorum yok: