8 Mayıs 2008 Perşembe

Play- off günlüğü

Orlando Magic - Detroit Pistons

Doğudaki yarıfinal mücadelesinin 3. ayağında Orlando, Detroit'i farklı mağlup edip evinde ilk galibiyeti aldı ve seriyi 2-1'e getirdi. Orlando açısından kırılma maçıydı bu maçı kaybetse play-off'a veda edeceği aşikardı. Sanırım Tanrı da Orlandonun seriye tutunmasını istemiş olacak ki Detroit'in All-Star guardı Chancey daha maçın başında sakatlandı ve bir daha da oyuna dönmedi. Tabi bu sakatlık genelde ilk beş oyuncularının başrol oynadığı Detroit'te makinanın dişlilerinin dönmemesine yol açtı, Orlando'nun istekli oyunuyla birlikte 25 sayılık bir mağlubiyet aldılar. Van Gundy sonunda Howardı biraz daha aktif kullanmayı aklına getirmiş maçı Rashard ile birlikte Orlandoya getiren adamdı. Ayrıca Detroit hücumlarında 6 blokla pota altını kabusa çevirdi. Rashard Lewis ise dün oldukça yüzdeli oynayarak 5-6 üçlük isabetiyle Detroit potasına 33 sayı bıraktı, 105 milyon dolarlık kontratını haketmek için her maç bunları yapması lazım aslında.
Dün Orlando'nun seyircisi de gerçekten mükemmeldi. NBA de pek gözükmeyen ( aslında bizim için normal olan ) bir agresiflik ve takımı sahiplenme içindeydiler. Maçın kopmasında onların da katkısı var.

Temsilcimiz aslan parçası Hido'da bu maç kendi gibi oynadı ilk iki maça nazaran çok daha iyi oyun çıkardı, Hido 18 sayı, 6 rebaund ve 4 assistle geceyi noktaladı. Tabi bu maçın diğerlerinden ayrılan en önemli özelliği Orlando'nun top kaybı yapmamasıydı. Geçen maçlarda 5'er top kaybıyla oynayan Lewis veHido 1'er top kaybı yaptı bunların yanına Howard'ın da top kayıplarını azaltması maçı Orlando'ya getiren bir diğer faktör oldu. Serinin bundan sonraki maçı gene Orlandonun sahasında tabi bu sefer Detroit Chancey ile sahada olacak alıştıkları ilk beşle mücadele edecekler ve muhakkak ki kolay bir maç olmayacak.


Los Angeles Lakers - Utah Jazz

M-V-P, M-V-P sesleri dün Staples Center'da maç boyu çınladı. Maç öncesinde ödülünü seyircisi önünde alan sezonun MVP'si Kobe dün batı finali için gene takımını sırtlayan adam oldu. Batı yarıfinalinin ikinci maçında Lakers evindeki maçı kazanıp saha avantajını kaptırmadan Salt Lake City'e gitmek istiyordu bunu da başardılar. Lakers şu anda NBA'in en komple takımlarından birisi, zaten iyi olan kadrolarına Gasol'un da katılmasıyla birlikte sakat olan Bynum'u hariç bile tutarsak oldukça sağlam bir yapıya sahipler. Sezonun MVP'si, Gasol ve Lamar Odom gibi büyük bir güce sahipler ki birinin kötü zamanında bir diğeri rahatça devreye girebilir. Utah dün bir ara farkı indirip maça ortak olabilir hatta maçı bile alabilirdi ama olmadı ve evlerine 0-2 ile dönmek zorunda kaldılar, hücum olarak oldukça iyi ama defans olarak yeterince sağlam duramadılar tabi bunun sonucunda 10 sayılık bir farkla maçı kaybettiler.
Dün Kobe aldığı ödülün neden olduğunu gösterircesine maçı 34 sayı, 8 rebaund ve 6 assistle tamamladı ve maçın adamı oldu, kobeye beklenmedik bir isim eşlik etti. Derek Fisher 4-5 üç sayılık isabetiyle maçı 22 sayıyla tamamladı ki bu aslında hiç beklenmedik bir katkı oldu Lakers cephesinde, Gasol 20, Odom'da 19 sayıyla maçı tamamladılar. Silahlar çok olunca tabi istatistikler de yükseliyor. Utah'ta ise her zaman olduğu gibi Deron 25 sayı 10 assistle takımını sırtladı, P.Millsap 17 sayı, Memo ise 16 sayı ile Deron'a eşlik ettiler.
Lakers fanatiği Jack Nicholson her maç olduğu gibi bu maçta gene tribündeydi ki diğer birçok ünlünün aksine Nicholson neredeyse tüm sezonu tribünden takip ediyor. T-Shirt de süper bu arada pazarlama işini gerçekten çok iyi kıvırıyor bu adamlar. Bir sürü " Our MVP " t-shirtleriyle birlikte yaklaşık 7-8 çeşit MVP ile alakalı t-shirt modeli satıldı dünkü maçta. Ama en güzeli Jack Nicholson'ın giydiğidir herhalde.
Seri Utah'ın evi Energy Solution Arena'ya 0-2 olarak taşındı. Bakalım orada Kobe ve çetesi işi bitirip final rakibini mi bekleyecek, yoksa Utah medyatik şehrin çocuklarının kalbini mi kıracak bekleyelim görelim.

Hiç yorum yok: