28 Mayıs 2008 Çarşamba

Alex Ferguson vs. Ramón Calderón


United'ın asıl adamı Sir Alex Ferguson malum, geçen hafta Calderon'un Ronaldo'yla alakalı olarak sarfettiği " kölelik düzeni kalkalı çok oldu" lafına karşılık "bunu General Franco'ya da söylemişler mi" diyerek fena ezmişti. Özellikle son iki haftadır Real Madrid'in gayri resmi yayın organları AS ve Marca istisnasız her gün C.Ronaldo ile ilgili "gelmek istiyor" tarzında haberler yapıyor. Real Madrid'in kurmayları da bunu destekler demeçler verince ( en son As'da Schuster'in "Ronaldo için huzur Real Madrid'de" röportajı vardı ), United cephesinden bu şekilde devam etmeleri halinde Madrid takımını FİFA'ya şikayet edeceklerine dair sert bir açıklama geldi. Buna istinaden Real Madrid başkanı Calderon biraz frene basmış gibi gözüküyor tabi aba altından yine de biraz sopayı göstermiş.

Kısaca özetlersek " United ve bizim oldukça iyi bir geçmişimiz var ve biz bunu bozmak istemiyoruz, Ronaldo başarılı bir oyuncu ve sözleşmesi devam ediyor, biz kendimize yapılmasını istemediğimiz birşeyi başkasına yapma niyetinde değiliz hiçbir zaman, United zaten açıkladı Ronaldo'nun satılık olmadığını ve biz de buna saygı duyuyoruz. Hiç bir zaman oyuncularının kafasını karıştırmak gibi bir niyetimiz olmadı ve bir girişim içine de girmedik, o yüzden böyle şikayet gibi tatsız konulara girilmemesini umut ediyorum ortada bizim bir girişimimiz olmadığı için şikayet konusu olacak bir şey de yok demektir. Dost ve kardeş bir klübüz biz onlarla zaten bu sene de CL'yi kazandılar bu tip tartışma ve gerginliklere gerek yok kendilerine büyük saygı duyuyoruz. " demiş .

Geçen sene Kaka ve Fabregas için yaptıkları her tür baskıya rağmen sonuç alamamışlardı, Kaka zaten Milan'dan ayrılmayı düşünmüyordu, Fabregas için de çok çabaladılar Arsenal'in satmayacağız demesine rağmen. Bu sene de Ronaldo için aynı baskıyı yaratmayı düşünseler de United cephesinin Arsenal gibi sessiz ve tepkisiz kalacağını hiç zannetmiyorum. Sanırım Calderon'da bunu farketmiş ve ingiltere semalarına daha pozitif bir mesaj yollamış.
.
Tabi başkan öyle konuşurken Marca yine saydırıyor;

Bugün Ferguson ve Ronaldo Real'e transfer durumunu konuşmak için İsviçre'de buluşacakmış. Marca'nın yalancısıyız tabi.

Hiç yorum yok: