28 Haziran 2010 Pazartesi

Entourage



Yaz dizilerinin en güzeli, hatta benim için dizilerin en güzeli Entourage 7.sezonuyla ekranlara geri döndü. Geçen yazdan beri büyük sabırsızlıkla bekliyorduk kahramanlarımızın geri dönmesini, sonunda o gün geldi. Hala Entourage'den haberi olmayanlar varsa bu yazı kısa bir bilgilendirme yazısı olabilir.

Çocukluktan beri beraber olan 4 arkadaşın Holywood'da yaşadıkları maceraları ve onların renkli hayatlarını konu alıyor dizi. Grubun esas oğlanı görünümündeki Vincent Chase, Holywood'da başarı merdivenlerini yavaş yavaş tırmanmaya çalışan arada tökezleyen yıldız rolünde, birazda umursamaz bir tip olarak karşımıza çıkıyor. Kardeşi Johnny Drama ise bir zamanlar şöhreti yakalamış fakat daha sonradan unutulmuş tv oyuncumuz. Tekrardan şöhreti yakalamaya çalışıyor dizi boyunca. Grubun en akıllı elemanı Eric. E, dediğimiz gibi grubun işlerini çekip-çevirmeye çalışan isim. Diğer isimler kadar sempatik gelmiyor ama E olmasa halleri çok parlak değildi diğerlerinin. Grubun en keyif düşkünü, pek bir işe bulaşmayan hayattan en fazla keyif alan karakteri Turtle. İlk başlarda araba kullanmaktan, partileri organize etmekten başka bir iş yapmayan ve Vince'ın ünü ve parası sayesinde kız düşürmeye çalışan Turtle zaman geçtikçe kendisini ispatlamaya çalışmalarına girişiyor.

Olay bu dörtlünün etrafında dönüyor gibi gözükse de dizinin en efsane karakteri Vince'in menajerliğini yapan Ari Gold. Jeremy Piven'in canlandırdığı Ari Gold hakkında ayrı bir dizi yapılsa en az Entourage kadar izlenir herhalde. İnanılmaz bir hırsa ve oldukça büyük bir egoya sahip Ari Gold, menajerlik görevinin dışında bizim 4'lünün en yakın arkadaşı. En değer verdiği isim-müşterisi Vince. Vince'in başarılı olması için elinden geleni yapıyor. Diyalogları, verdiği tepkilerle kolay kolay anlatılacak bir karakter değil Ari Gold. Jeremy Piven hayat verdiği bu rolle 3 Emmy, 1 Golden Globe kazandı.


Dizinin en güzel ayrıntılarından biri konuk oyuncular. Her an bir ünlü çıkabilir ekranın bir köşesinden. Holywood'da geçen dizide Vince'in oynayacağı filmin yönetmenliğini James Cameron yapıyor ve oynuyor, parti için Jessica Alba'dan evinin anahtarını alınıyor, Ari Gold'un müşterisi Shyamalan ekrana geliyor bir anda. Yolda giderken veya partide başka bir ünlüye rast geliyorlar. En son Matt Damon, Bono ve Lebron James konuk oyuncu olarak katıldı 6.sezon finalinde. Şuradan bölüm bölüm diziye katılan konuk oyuncuların listesine bakabilirsiniz.

Dizide bol bol +18 diyebileceğimiz sahneler çıkabiliyor. İlk sezon hadi ne olacak vs. diye giderken 2.sezonla beraber çıkışa geçiyor ve bağımlı yapıyor izleyenleri. Bir yandan Entourage'in başlaması diğer yandan Entourage kadar olmasa da çerezlik yaz dizisi Hung'ın başlayacak olması ile düzgün bir şeyler izlemekten mahrum kalmamış olacağız.

Hiç yorum yok: