6 Haziran 2010 Pazar

2010 Güney Afrika : C Grubu



Kuralar çekildiğinde The Sun, C grubunu yukarıda gözüktüğü gibi sayfalarına taşımıştı. İngilizler, grubu Easy olarak nitelendiriyorlar. Grubun açık ara favorisi doğal olarak İngiltere. Gruptan çıkacak 2.takım olmak için Cezayir, Slovenya ve Abd yarışacak grupta.

Euro 2008'e gidemeyen İngiltere, takımın başına Fabio Capello'yu getirmişti. Elemelerde kendilerini Euro 2008'den eden Hırvatistan ile aynı grupta buldular. Harika bir performans sergilediler 10 maçta topladıkları 27 puanla. Hem Kupa biletini aldılar hemde Hırvatlara 2 maçta 9 gol atarak intikamlarını aldılar. Turnuvalara sürekli bu sefer olacak bu iş durumuyla geliyorlar ama 66'da kazandıkları şampiyonluktan beri en iyi dereceleri 90 Dünya Kupasında aldıkları 4.lük. Bunun dışında çeyrek finalden öteyi görmeyi başaramadılar. Bu seferde büyük beklentiler var ama işleri çok zor. Kaleci sorunu, Rio Ferdinand'ın sakatlanıp kupayı kaçırmış olması, Rooney'nin alternatifi veya bir partnerinin olmaması. Bunların hepsini çözmesi için tüm gözler Capello'ya çevirilmiş durumda. Turnuvada İngilizlerin en büyük kozu olacak kurt teknik adam.

Grubun 2.lik için en önde gözüken takımı Amerika. Geçen sene Konfederasyon Kupasında oynadıkları futbol, yarı finalde İspanya'nın namağlupluk serisine son vermesi ile oldukça dikkat çeken bir takım olmuşlardı. Grubun açılış maçında İngiltere karşısına sürpriz yapabilme ihtimalleri oldukça yüksek. Takımın en deneyimli ismi ve en önemli yıldızı Landon Donovan. 2009'da yaptıkları sürprizin devamını isteyeceklerdir.


Mısır'la oynadıkları eleme maçları sonucu buraya geldi Cezayir. Saha içinden çok saha dışı konuşuldu bu maçlarda. Kupaya katılma hakkını en zahmetli kim aldı diye sorsak direk olarak Cezayir diyebiliriz, Mısır maçında yaşadıkları atmosferden dolayı. Takımın en dikkat çekici ismi Wolfsburg'da oynayan Karım Ziani. Dünya Kupası tecrübesi çok fazla olmayan Cezayir ilk maçta çıkartacağı 3 puanla umutlarını son ana kadar taze tutmak isteyecektir.

Elemelerin sessiz ve derinde gelen takımı Slovenya oynadığı 10 maçta sadece 4 gol yedi. Play-off'da ise çoğu kişinin beklemediğini yaptılar ve Hiddink'in Rusya'sını eleyerek kupa biletini aldılar. Kadrolarında çok dikkat çekici bir yıldıza sahip değil Slovenler. Onlarında ilk hedefi aynen Cezayir gibi ilk maçtan olumlu bir sonuç alıp, diğer maçlara özellikle Amerika ile yapacakları 2.maçı düşünmek olacak.

Hiç yorum yok: