23 Haziran 2010 Çarşamba

2010 Güney Afrika : B Grubunun Ardından



Maradona'nın Arjantin'i gruptan rahat çıktı 3 maç sonunda. Maradona, takıma inanılmaz bir ruh katmış. Bu istek-motivasyon elemelerde neredeydi diye sormak gerek aslında. Çok açlar, çok hırslılar. Ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlar ama iş ilerideki 3'lüde bitiyor. 3 maçta alınan 9 puanın ardından daha umutlu bakıyorlardır ilerleyen turlara. Benim için hala soru işareti Arjantin'in gideceği yer. Defans hatta bana hala güven vermiyor. Defanslarının çok sağlam durması gerekiyor ilerleyen turlarda, grupta gösterdikleri performansla istediklerini başarabileceklerini düşünmüyorum Arjantin'in. Çok zorlayan bir takım çıkmadı Arjantin savunmasını ama arada verdikleri sinyaller çok iç açıcı değil şimdilik defansif anlamda.

Gruptan 2.sırada çıkmasını beklediğim takım Nijerya idi. Son maçta kaçırdıklarıyla bu fırsatı kaçırdılar. Gerçi kırılma noktası bu maç kaçanlar değildi. Yunanistan önünde 1-0 öndeyken Sani Kaita futbol sahalarının en saçma kırmızı kartlarından birisini görerek dönüş biletinin bir ucundan tutmasını sağlamıştı takımının. 3 puan alacakları maçtan puansız ayrılmak zorunda kaldılar. 10 kişiyken de kazanabilirlerdi o maçta ama beceremediler son vuruşu hemde boş kaleye. Nijerya adına Enyeama'nın Arjantin ve Yunanistan maçı performansları akılda kalacaktır bu turnuvada.


Grubun 2.si Güney Kore oldu. 2006'da son maçla kaybetmişlerdi gruptan çıkma şansını bu turnuvada son maçta kazandılar. Güzel, disiplinli top oynuyorlar, maçları zevk veriyor ama.. Amadan sonra kalıyoruz. Üst düzey takımlarla baş edecek görüntüyü vermiyorlar bana. Gruptan çıkamazlar demiştim belki yine yanıltırlar Uruguay karşısında, hiç beklemesem bile.

Rehhagel'in Yunanistan'ı yine beklenmeyeni başaracaktı. Turnuvaya Kore karşısında berbat başladılar, Nijerya önünde Kaita'nın ikramını kırmadılar ama son maçta Arjantin engeline takıldılar. Açıkçası çıkmaları futbol adına büyük adaletsizlik olurdu, evlerine dönüyorlar. Kendilerinden başka elenmelerine üzülen olmamıştır.

Hiç yorum yok: