10 Haziran 2010 Perşembe

2010 Güney Afrika : F Grubu



Son şampiyon, bu turnuvada F grubunda yer alıyor. Rakipleri ise Paraguay, Yeni Zelanda ve Slovakya. 2006'nın şampiyonuna turnuva öncesi şans tanınmıyor ama İtalya her zaman tehlike arz eden bir takım olmuştur. Eğer kendilerine gelmezlerse 2 tane sağlam potansiyele sahip olan takım onları al aşağı etmek için bekliyorlar.

Lippi önderliğindeki İtalya için en büyük yara Pirlo'dan geldi. Top İtalyanların ayağındayken Pirlo'nun eksikliğini çok arayacaklar turnuvada. Bu görev için düşünülen ilk isim Montolivo olacaktır. Sağlam ve sert bir orta saha hattı var İtalyanların her zaman olduğu gibi. Başta De Rossi olmak üzere ki umarım Real'e olan transfer dedikoduları doğrudur bu adamın. 1 tane uzaktan, jeneriklik gol bekliyorum De Rossi'den. Forvette, Gilardino-Qagliarella-Pazzini ve Iaquinta 4'lüsüne sahipler. Turnuva öncesi az şans verilmesi form durumlarıyla alakalı olabilir ama İtalya yabana atılacak bir takım değil. Grupta kendisini göstermek isteyen 2 ekip var fakat favori gözüktükleri grubu 1.sırada tamamlayacaklarını düşünüyorum.

Paraguay, eleme grubunu Brezilya ve Şili'nin arkasında 3.tamamlayarak buraya geldi. Lider Brezilya ile puan farkı sadece 1'di bu arada. Takımın en önemli isimleri forvet hattında. Cardozo, Nelson Valdez ve ismini söylemesi güzel topçulardan Roque Santa Cruz. Gruba baktığımızda 2.lik için en önemli aday olarak gözüküyorlar ama Slovakya tehlikesini es geçmemeleri lazım.


Slovakya, Tsl'den izlediğimiz oyuncularla dikkat çekiyor ilk aşamada. Holosko, Vittek-Sapara üçlüsü Slovakya adına ter dökecekler turnuvada. Adı transfer döneminde manşetlerden inmeyen Stoch, Napoli'den tanıdığımız Hamsik gibi isimlerle hızlı bir takım görünümünde Slovaklar. Slovakya adıyla katıldıkları ilk Dünya Kupası olacak bu turnuva. İlk maçlarında Yeni Zelanda'dan 3 puanı alıp diğer maçta Paraguay ve İtalya'nın birbirini yemesini isteyecekler.

Yeni Zelanda ise grubun en zayıf takımı görüntüsünde. Herhangi bir bilgim yok, grubun ve turnuvanın rengi olmaya çalışacaklardır oynayacakları 3 maçta. Katıldıkları tek turnuva 82 İspanya. Brezilya, Sovyetler ve İskoçya'dan 3 maçta yedikleri 12 gol ile gruba ve turnuvaya veda etmişler. Bu sefer benzer bir görüntünün olacağını sanmıyorum ama 0 puanla kapatabilirler yine gruplarını.


Hiç yorum yok: