12 Haziran 2010 Cumartesi

Arjantin 1 - 0 Nijerya



Dünya Kupasında 90 dakika izlediğim ilk maç Arjantin-Nijerya karşılaşması oldu. Kupanın ilk 2 gününe damga vuran olay vuvuzela oldu. Saniye susmadan üflüyor abiler o garip alete. Güzel bir ses çıksa eyvallah diyeceğiz ama çıkan sesin nesinden hoşlanıyorlar anlamıyorum. Bunun yanında Ömer Üründül ve yorumları ile kupa zevki azalıyor sürekli. Aguero'nun ismini maç boyunca yanlış telaffuz ederek izleyenlerin sabrını zorladı. Arjantin, ilk 6 dakika özellikle golü bulana kadar mahvetti Nijerya'yı Messi önderliğinde. Kornerden gelen gol sonrası ortalık duruldu biraz. Messi'nin çabalarına kaldı Arjantin'in hücum organizasyonları. Messi, pozisyona girdi kaçırdı, Messi pozisyona soktu Arjantinliler kaçırdı maçın genelinde. Girdiklerini atsa Arjantin farklı bir skor ortaya çıkabilirdi. Burada Nijerya kalecisi Enyeama'nın performansını unutmamak gerek. Aslında farklı bir skorun gelmemesi Arjantin adına daha iyi oldu, böyle düşünmemin sebebi skorun etkisiyle aksaklıkların görülmemesi olurdu. Aynı Euro 2008'de Hollanda'nın aksaklıklarının skorların etkisiyle görülmemesi gibi.


Gözden kaçmaması gereken olay Nijerya'nın oldukça kötü oyununa rağmen Mascherano ve Veron üzerine binen Arjantin orta sahasını çok rahat geçmeleri oldu zaman zaman. Girdikleri pozisyonlarda sakinliklerini koruyabilseler, düzgün tercihleri yapabilseler büyük bir sürprize imza atabilirlerdi. Eli, yüzü biraz daha düzgün bir takım Arjantin'in bu halini affetmez. O kadroda boşa gider. Di Maria ve Gutierrez'den maç boyunca en ufak bir fayda sağlayamadı Arjantin. Orta saha sorunlu, kanatlar sorunlu. Kanatların bütün yükünü bu isimin üstüne yüklemek rakip takımları avantajlı bir hale getirmekten başka hiçbir işe yaramayacak Arjantin adına.

Grubun ilk maçında Güney Kore, Yunanistan'ı 2-0 ile geçip 3 puanı hanesine yazdırdı. Yapılan yorumlar Kore'nin 2.lik için en önemli aday olduğu yönünde. Ben Nijerya'yı bekliyorum hala 2.lik için. Yunanistan'da Euro2008 performansını sergileyecek gibi gözüküyor.

Hiç yorum yok: