15 Haziran 2010 Salı

2010 Güney Afrika : 4.Gün


- Maçları tam anlamıyla 90 dakika izleyemediğim için tek bir başlık altında toplamak gerekti bugün. Cumartesi'ye kadar böyle olacak büyük olasılıkla. Yine istenilen futbol kalitesinin sahaya yansıtılamadığı bir günü daha geride bıraktık. Tüm kupa mı bu şekil geçecek yoksa ilk maçların atlatılmasından sonra istenilen düzeye azda olsa yaklaşılacak mı merak içindeyim.

- Günün ilk maçında gözler Hollanda'nın üzerindeydi. Grubun favorisi ilk maçı kazaya uğramadan atlattı. Kendilerinden beklenen oyun yerine kontrollü bir oyun ortaya koydular. Aslında şansta biraz yanlarındaydı Portakalların. Ciddi anlamda zorlandıkları bir ilk yarının ardından 2.yarının hemen başında Danimarka'nın kendi kalesine attığı gol maçı Hollanda'ya getirdi. Danimarka, hücüm anlamında hiçbir varlık gösteremedi 2.yarı. İlk yarıda Bendtner ve Rommedahl ile zorlamışlardı Hollanda kalesini. Bunun üstüne Elia'nın oyuna girmesi Hollanda galibiyetini perçinledi.


-Grubun diğer maçı Kamerun-Japonya arasında oynandı. Kamerun, benim gruptaki 2.lik favorimdi. Açıkçası Japonya'ya fazla şans vermiyordum bu grupta ama ilk maçın ardından oldukça avantajlı bir duruma geçtiler grup 2.liği için. Kamerun oynadığı etkisiz ve kötü futbolun yanında Le Guen'in tercihleri ile de konuşulacaktır. Kameni-Emana-A.Song gibi takımın Eto'o'dan sonra en dikkat çeken isimlerini yedek başlattı Le Guen. Takım bir tek Eto'o'nun ayağına baktı maç boyunca. Bu oyunu 2.maçta tekrar sergilerlerse Danimarka karşısında da aynı sonucu alırlar.

- F grubunun açılış maçında son şampiyon İtalya, Paraguay karşısına çıktı. Diğer maçlara nispeten daha fazla futbol oynanan bir maç ortaya koydu iki takım. İtalya, maç boyunca Pepe ile atak geliştirmeye tehlikeli olmaya çalıştı. Iaquinta'nın sol taraftaki etkisizliği ve Paraguay stoperlerinin başarılı oyunları sayesinde çok etkili tehlikeler yaratamadılar Paraguay kalesinde. De Rossi yedirdiği goldeki hatasını beraberlik sayısını atarak affettirdi. Fakat yenilen golde yaptığı savunma ciddi anlamda amatörceydi ve onun klasındaki bir oyuncuya yakışmadı. Grubun diğer maçında Slovenya bugün Yeni Zelanda ile karşılaşacak ve rakiplerinin 1'er puanda kaldığı ilk maçlar sonunda avantajlı bir duruma geçmek için oldukça çabalayacaklardır.

- Ölüm grubunun ilk maçları da yarın oynanacak. Portekiz-Fildişi, Brezilya-K.Kore maçlarıyla özlediğimiz, en azından zevk veren futbola kavuşuruz umarım.

Hiç yorum yok: