30 Haziran 2010 Çarşamba

2010 Güney Afrika : 2.Tur Maçları # 3



- 2.Tur maçları sona erdi. Gana'ya elenen Abd dışında gruplarını 1.olarak bitirip 2.tura çıkan tüm takımlar karşılarına gelen 2.leri eleyerek adlarını çeyrek finale yazdırmayı başardılar.

- Dünün maçlarında Brezilya ve Hollanda rakiplerini beklenenden kolay geçtiler. Gruplarda oynadığı oyunla büyük sempati toplayan Şili, Brezilya karşısında dayanamadı. Dunga'nın Brezilya'sı eskinin show yapan Brezilyaları ile kıyaslanıp eleştiriliyor ama gün geçtikçe Brezilyalı teknik adamın tam bir ''takım'' oluşturduğu gerçeği ortaya çıkıyor. İşin show -artislik yönüne kaçmadan, kendisini öne çıkarmaya çalışmadan oynayan disiplinli ve sonuca nasıl olsa ulaşacağını bilen ilk önce güvenliği elden bırakmayan bir Brezilya izliyoruz.

- Hollanda, Slovakya karşısında gol geç gelse zorlanabilirdi ama Robben faktörü devreye girdi. 1-0'dan sonra kısır bir mücadele vardı sahada, Vittek ile yakalanan pozisyon gol olsaydı Slovakların direnmek, Portakalları yıpratmak için ciddi şansları olacaktı. Ankaragücü'nün ilk maçtan önce bonservisini kaptığı Vittek turnuvayı 4 golle kapadı, Slovakların toplam gol sayısı ise 5 zaten.

- Bugün oynanan ilk maç Paraguay-Japonya maçı 2.turun en silik maçıydı. 120 dakikalık mücadelede risk almadı 2 takımda, bol top kayıplı-orta saha mücadelesi şeklinde geçti maç. Paraguay eğer bir sürpriz yapıp İspanya'yı saf dışı bırakmaz ise kupada en akılda kalıcı görüntüleri Larissa Riquelme ve cep telefonu olacak.


- İspanya'da Villa coşmaya, coşturmaya devam ediyor. Torres'in formsuzluğunda takımın gol yükünü çekiyor ve çekmeye de devam edecek görüntüde. 5 golün 4'ünde imzası var aynen Vittek örneğinde olduğu gibi. Ronaldo'nun Milli takım forması altında uzun zamandır yokları oynaması ve kulüp takımlarındaki hırsının yanına bile yaklaşamaması üzerinde durulması gereken bir durum.

- Ronaldo'nun elenmesiyle Nike'ın harika reklam filmi Write the Future iflas bayrağını çekti. Başrol oynayan tüm isimler teker teker veda ettiler kupaya.(Ribery-Drogba-Cannavaro-Rooney ve Ronaldo) Durumu kurtarmak için Robinho'lu bir reklam çıksa da Messi-Villa ikilisinin olduğu Adidas tarafı oldukça mutludur şu anda. Lanetli reklam olarak hatırlanabilir.

Hiç yorum yok: