17 Haziran 2010 Perşembe

2010 Güney Afrika : 6.Gün



- Turnuvanın şimdiye kadarki en büyük sürprizi İsviçre tarafından gerçekleştirildi. Son şampiyon, en büyük favori İspanya ilk maçında İsviçre'ye 1-0 mağlup oldu. Oynanan maçlardan sonra herkesin gözü İspanya'nın üzerindeydi. İsviçre'nin bu grupta Şili'nin arkasında kalıp elenmesini istiyordum ama İspanya galibiyetiyle önemli bir adım attılar gruptan çıkma adına.

- Del Bosque'nin Busquets ısrarını hala anlayabilmiş değilim. Hadi Guardiola, Barca'da birşeyler yaratmaya çalışıyor bu adamdan sonuçta alt yapıdan çıkmış bir isim ama milli takımda buna zaman yok. Xavi-Xabi Alonso ikilisini tamamlayacak adam kesinlikle Busquets değil. İlk yarıdaki sıfır yaratıcılığın sebeplerinden birisi Busquets'in ofansif anlamda herhangi bir katkı vermemesi olmuştur. Zaten Silva-Villa'nın kötü performansları, Inıesta'nın sakatlıktan yeni çıkmış hali disiplinli ve hatasız oynayan İsviçre savunması karşısında İspanya'nın sadece pas istatistiğinde fark yapmasını sağladı.

- İsviçre, oyunu çirkinleştirmeden İspanya karşısında yapabileceğinin en iyisini yaptı. Aradıkları fırsatı bulduklarında da cezayı kesmekten geri kalmadılar. Eren'in hem goldeki topu alışı hem kaçırdığı pozisyondaki klası ayrı bir alkışı hak ediyor. Casillas-Pique-Puyol-Capdevilla'yı o hallere sokmayı daha başaran olmamıştı.

- İspanya'da Navas'ın oyuna girişi, Ramos'un tek başına kullanmaya çalıştığı hareketlendirdi son 15 dakika. Navas oyuna girene kadar sağ kanatta Ramos'un önünde oynayan kimse yoktu. Sol tarafa kaydı hep Silva oyundan çıkana kadar. Xavi ve Inıesta'nın da sürekli solda oynaması İspanya için oyunun ağırlığını sol tarafa yığdı. İsviçre'nin savunması karşısında topu çıkartamadılar oradan. Maçın en heyecan verici anlarından birisi Xabi Alonso'nun şutuydu. Biz bile sallandık oturduğumuz yerde.


- Grubun diğer maçı ise Şili'nin 1-0'lık üstünlüğü ile bitti. İzleyemedim maçı ama yazılanlara göre oldukça güzel bir maçı kaçırmışım.

- Günün son maçında Uruguay, ev sahibi G.Afrika'yı 3-0'la rahat geçti. Forlan'ın golü defansa da çarpmanın etkisiyle uzaya gitti resmen. İlk izleyişte ağzı açık bıraktırıyor. İkinci yarıda Suarez önderliğinde saldırmaya devam etti Uruguay. Penaltı pozisyonunda darbeyi alan Suarez'in kendini yere bırakışı oldukça artistik bir şekilde oldu. Penaltı golü ve 10 kişi kalmaları zaten G.Afrika'nın umutlarını bitirdi. Turnuvada ilk maçlar sonucunda 25 gol olmuştu. 24 farklı futbolcudan gelmişti bu goller. İkinci maçların başlamasıyla beraber 2.golüne ulaşan ilk oyuncu Forlan oldu. Forlan, her geçen gün kendisini geliştirmeye devam ediyor. Belki çok fazla değer verilmiyor diğer yıldızların arasında, gündeme gelmiyor ama inanılmaz performanslar sergilemeye devam ediyor o. Yarın Meksika-Fransa maçı Meksika galibiyeti ile biterse tam istediğim gibi bir tablo ortaya çıkacak A Grubunda. Son maç Meksika-Uruguay el ele çıkıp, elle buraya gelenleri gönderirler.

Hiç yorum yok: