23 Haziran 2010 Çarşamba

2010 Güney Afrika : A Grubunun Ardından



Grup hakkında yazarken bu gruptan çıkması gereken takımın Uruguay olduğunu düşünüyordum. 3 maçta topladıkları 7 puanla bunu başardılar. Tüm takım Forlan'ın liderliğini kabul etmiş, yıldız forvette sahada ayak basmadık yer bırakmamaya çalışıyor. Defans hattının çok sağlam olduğunu biliyorduk bunu gruptaki 270 dakika boyunca gol yemeden gösterdiler. Benim için en büyük soru işareti orta sahasıydı Uruguay'ın. Hala emin değilim, bu takımı çok ileri taşıyabileceğinden. Fakat grup maçlarında oldukça iyi bir performans gösterdiler. Topu ileri uca aktarmada, ilerideki 3'lüye destek olmada hiç sırıtmadılar. Takım olarak sempati toplamayı başardılar. Bu performansla yolları 2.turda da açık gözüküyor.

Grubun ilk maçında sürpriz yaşamazlarsa Fransa ile çekişeceğini yazmışım Meksika'nın.İlk maçta sürprizi yaşadılar ama gruptan çıkmayı başardılar. Takımın en dikkat çeken ismi Gio oldu. Merakla beklediğimiz Ochoa'yı yine izleyemedik bu turnuvada, tercih edilmedi Aguirre tarafından. Çok parlak bir futbol sergileyemediler ama aciz bir Fransa ve ev sahibi olduğu için turnuvaya katılan G.Afrika sayesinde 2.tura çıktılar.


Domenech zaten bir hayal kırıklığı ama takım olarak Fransa'nın bu kadar aciz durumlara düşeceğini hiç beklemiyordum. Gruptan çıkamazlarsa sürpriz olmayacaktı, el yordamı ile geldikleri için çıkmamalarını istiyordum zaten. İrlanda'nın ahı çok sağlam tuttu, takım-ülke hepsi karıştı Fransa'da turnuva süresince. Gözler hala Zidane gibi bir isim arıyor Fransa'da. 2002'de gol atamadan elenmişlerdi, bu sefer o golü atma şansını buldular son maçta. Domenech ısrarını sürdüren ve bundan başarı bekleyen ekip nasıl bir kafada yaşıyordu turnuva öncesi merak ediyorum. Elemelerden zar zor çıkmışsın,hazırlık maçlarından gidişhattın belli ama hala Domenech. Bakalım nasıl toparlanacaklar bundan sonra? Blanc'ın işi dahada zorlaştı şu sürecin ardından.

G.Afrika, ev sahibi kontenjanından buralara geldi. Ev sahibi olarak daha ilk turdan elendiler ama en azından bir galibiyet aldılar kendi seyirciler önünde. Hatta gruptan çıkma heyecanını bile yaşadılar ama çok uzun sürmedi o heyecanları. Parreira'da Brezilya dışında yönettiği 4.takımla Dünya Kupasından galibiyet almayı başardı.

Hiç yorum yok: