24 Haziran 2010 Perşembe

2010 Güney Afrika : C Grubunun Ardından



İngilizler, gruba Easy demişlerdi ama bekledikleri gibi geçmedi ilk aşama. 1 galibiyet çıkartabildiler grupta ve 2.olarak çıkabildiler Amerika'nın arkasından. Amerika ve Cezayir karşısında tamamen hayal kırıklığı yaratan İngilizler, son maçta biraz silkindi sadece. 2.olmanın cezasını turnuvanın 2.turunda belkide en büyük kabuslarından birisiyle eşleşerek çekecekler. Almanya ile rakip oldular 2.turda. Lampard-Gerrard ikilisinin yıllardır beraber oynamaya alışmamaları, Rooney'nin ilk 3 maç göz önüne alındığında karavanda yaşamak istediğini göstermesi İngilizler için kötü haber. Turnuva öncesi de dediğim gibi hala en büyük silahları Capello ve ona güvenmekten başka yapacakları bir şey gözükmüyor şimdilik.

Abd, turnuvanın en dikkat çeken takımı olmayı başardı 3 maç sonunda. Gruptan çıkacaklarını bekliyordum ama bu kadar adlarından bahsettireceklerini beklemiyordum. Slovenya karşısında 2-0'dan dönmeleri hatta hakem yüzünden 3-2'yi kaçırmaları son maçta 90+1'de Donovan ile galibiyeti ve turu yakalamaları ile Euro 2008 Türkiye performansını akıllara getirdi. Hak ediyorlardı oynadıkları oyunla üst tura çıkmayı ve 1.olarak çıktılar bir anda önleri açıldı Amerikalıların.


Cezayir, 1 puanla ayrılıyor belki turnuvadan ama kaybettikleri 2 maçı da son anlarda kaybettiler. Güçleri yettiği sürece mücadele ettiler ve İngiltere'den puan almayı başardılar. Slovenya'nın 4.olmasını bekliyordum ama Donovan son anda sahneye çıkmasa gruptan çıkmalarına çok az kalmıştı. Turnuva öncesi çıkması beklenen 2 takım gruptan çıkmayı başardı C grubunda.

Hiç yorum yok: