16 Haziran 2010 Çarşamba

2010 Güney Afrika : 5.Gün


- Turnuva öncesinde bu grup için Slovakya hakkında yazarken ilk maçta Yeni Zelanda'yı yenip, İtalya ve Paraguay'ın birbirini yemesini bekleyecekler demiştim. İstedikleri gerçekleşti diğer maçta ama kendi maçlarında fırsatı teptiler. 1-0'dan sonra bariz güç farkın olan takıma karşı bu kadar geriye çekilip, süreye oynarsan cezasına katlanmak zorunda kalıyorsun işte. Şimdi işleri çok zor. Belkide 1 dakika kala yedikleri gol onlar için erken veda anlamına gelecek. Geçen sene kiralık olarak Ankaragücü'nde top koşturan Vittek Slovakların tek golüne imza attı. Seneye de ligimizde olacakmış Slovak oyuncu, bonservisini almış Ankaragücü.

- Günün 2.maçı Ölüm Grubunun açılış maçıydı. Kalitenin artmasını bekliyorduk Fildişi-Portekiz maçında fakat onlarda turnuvanın genel gidişine ayak uydurdu şimdilik. Eriksson'un ilginç tercihleri Fildişini etkileyen faktörlerdendi diyebiliriz aslında. Her ne kadar orta sahaları iyi bir performans sergilese de, Zokora'nın stoper oynaması, bu takımda her türlü ihtiyaç duyulduğu belli olan Keita'ya sadece 10 dakika şans vermesi ile Brezilya ile oynayacakları 2.maç öncesi işleri zora soktu Eriksson.


- Kuzey Kore'nin averaj takımı olacağını bekliyordum turnuva öncesinde. Fakat bugün Brezilya karşısında sergiledikleri oyunla büyük bir alkışı hak ettiler. Biraz daha yetenekli olabilseler daha zor durumlara sokabilirlerdi Brezilya'yı, özellikle ilk yarıda. Brezilya'lı oyuncular nasıl olsa alırız kafasıyla maç çıkmışlardı, çok belliydi ilk yarıda oynadıkları temposuz-hırssız oyundan. Karşılarında her topu almaya çalışan sahanın her yerinde deli gibi basan bir takım buldular ve ilk yarıda en ufak bir tehlike yaratamadılar Kuzey Kore karşısında. Kaka'nın, Luis Fabiano'nun sıfırı oynaması Robinho'nun ilk yarıda istediği topları, istediği yerlerde alamaması takımın tüm yükünü Maicon'un üstüne bindirdi. İkinci yarıda Dunga'nın azarıyla çıktı Brezilya sahaya. O ilk yarıdaki ruhsuz oyunu arkalarında bırakmışlar, bir an önce skoru bulmak için uğraştılar. Santrayla beraber karşı sahaya yerleşti bu sefer Brezilya. Golde Maicon'un hala orta mı yaptığı şut mu çektiği belli olmayan bir vuruşta geldi. 2.gol öncesi ise Robinho'nun pası turnuvanın en güzel hareketlerinden birisi oldu şimdiden, Elano'da bu ikramı çevirmedi gelen topa tekte harika vurdu. Sonlara doğru ise Kuzey Kore maç boyunca mücadelesiyle hak ettiği golü buldu ve Brezilya'ya dikkat et mesajını verdi. Brezilya için maçın en iyi isimleri Maicon ve Bastos oldu.

- Dunga, yaratıcılıktan yoksun takımı için duaya başlasa iyi olur. Maicon ve Robinho durursa Brezilya'nın hücumunu durdurmak eskisi kadar zor olmaz. Bundan sonraki maçlarında çok yetenekli ve Kore'den daha sert bir orta saha hatları görecekler karşılarında. Bu maçta olduğu gibi rahat olamayacaklar. Kaka'nın, Fabiano'nun Kore savunması karşısında sinmiş durumlarını görünce Dunga'nın acilen yeni düşüncelere gitmesi gerekiyor.

Hiç yorum yok: