10 Haziran 2010 Perşembe

2010 Güney Afrika : G Grubu



Her turnuvada bir ölüm grubu bulunur. Bu turnuvanın ölüm grubu sıfatını almaya hak kazanan grubu ise G grubu oldu. Brezilya, Portekiz, Fildişi üçlüsü birbirlerine girerken Kuzey Kore'de figüranlık görevini yerine getirecek.

Brezilya'dan başlayalım. Dunga yönetimindeki Brezilya kadrosu açıklandığı zaman eleştirilerden nasibini almıştı. Ronaldinho, Pato, Marcelo her ne kadar büyük sorun olsa da Adriano gibi isimlerin kadroda yer almayışı defansif özellikli futbolcuların kadronun büyük kısmında göze çarpması sonucu eleştiriler geldi. Belki Brezilya bu sefer oynadığı futbolla aşırı zevk vermeyecek ama Dunga'nın oynatmaya çalıştığı futbolla hedefe ilerlemeleri daha kolay olacak. Takımın en yaratıcı adamları Robinho ve Kaka. Robinho'nun anı anına uymadığı için en önemli isim Kaka oluyor Brezilya'da. Kaka'nın da sakatlık sorunu büyük bir işaret aslında. Takımın en önemli artıları bana göre, dünyanın en iyi kalecisine(J.Cesar), en iyi beklerine (Maicon-Alves) ve Lucio gibi bir stopere sahip olması. Grup maçlarında yıpranacaklardır ama çıkmayı başaracaklardır gruptan. 2.şampiyonluk adayım Brezilya.

2006'da ölüm grubuna düşmüştü Fildişi. Oynadıkları futbolla herkesin sempatisini kazanmışlardı, fakat tecrübesizliklerinin ve ileri uçtaki yanlış pas-şut tercihlerinin kurbanı olmuşlardı. Arjantin ve Hollanda karşısında 2-1'lik sonuçlarla mağlup olup gruptan çıkma şanslarını 2.maç sonunda kaybetmişlerdi. Yine ölüm grubunda bu sefer büyük şans veriliyor Afrikalılara. Fakat Drogba'nın sakatlığı onlar için büyük şanssızlık oldu. Japonya maçında kolu kırılan kaptan Drogba'nın, şu an için durumunun iyi olduğu ve yetiştirilmeye çalıştığı haberi çıktı en son. Oynayacak büyük olasılıkla. Orta saha ve forvette oldukça yetenekli, potansiyelli adamlara sahipler. Defansın sigortası Eboue olacak Fildişin'de. Orta sahada Yaya Toure ve Sevilla'nın iki tehlikeli ismi Romaric-Zokora ikilisi var. Özellikle Zokora başarılı bir sezonu geride bıraktı. Keita-Dindane-Gervinho-Kalou ve Drogba. Ölüm grubundan çıkmak için gerekli olan her şeye sahipler. 2006'daki gibi oynayıp elenirlerse çok yazık olur Fildişine.


Portekiz'in yıllardır en büyük sorunu bu turnuvada da başlarını ağrıtabilir. Orta saha ve defansa baktığımızda her zaman iyi diyeceğimiz kadrolara sahiplerdi ama istedikleri forvet bir türlü ortaya çıkmadı. En büyük silah tabi ki Ronaldo. Real'de harika bir sezon geçiren Ronaldo, bu turnuvada Portekiz için gereğinden fazla efor sarf edecektir. Nani'nin kadro dışı kalması sorun ama Simao, Danny gibi isimler telafi edecektir yokluğunu. Portekiz, güzel top oynamıyor ama kupa atmosferi farklıdır. Bu gruptan çıkmak çok önemli tabi ama 2.olarak çıkacak takımın İspanya ile karşılaşacak olması bu 3 takım arasındaki maçları iyice sertleştirecektir.

Grubun etkisiz elemanı olarak görülen Kuzey Kore hakkında yazılacak fazla şey yok. Kaleci yerine forvet oyuncusu getirmeleri ve Fifa'nın bunu kabul etmemesi dışında kupada haklarında konuşulacak fazla bir şey olmayacaktır.

Hiç yorum yok: