14 Haziran 2010 Pazartesi

Gana 1 - 0 Sırbistan


Turnuva öncesi en büyük sürpriz adayı Sırbıstan'dı elinde bulundurduğu kadro sebebiyle, bu yüzden Sırpların ilk maçı büyük bir merakla bekleniyordu. İlk maçlarını benim grupta çok fazla şans vermediğim Gana ile oynadılar. Maça etkili başlar gibi gözüktüler ama Gana'nın fizik gücü, maçı kazanma hırsı karşısında yavaş yavaş sinmeye başladılar maçın geri kalanında. Kaybettikleri 3 puandan sonra işleri tamamen zora soktular. Bundan sonraki maçları Almanya ile olacak. Sırplar için ya tamam ya devam maçı olacak ki bu oyunlarıyla şansları fazla gözükmüyor. Teknik direktör Antiç, Sırpların en önemli kozlarından bir tanesi bakalım 2.maça kadar toparlayabilecek mi takımını.

Ivanovic ve Krasic kanadı maç boyunca tek olumlu hareket yapmadı. Ayew'de ilk yarıda bulduğu madeni çok iyi değerlendirdi ve kısır geçen ilk yarının tüm ataklarını Ivanovic-Krasic kanadı üzerinden geliştirdi Gana. Fifa tarafından maçın adamı A.Gyan seçildi ama benim gözümde maçın adamı sergilediği performansla Ayew oldu. Her pozisyonda dikine gitti, Ivanovic'i çok zor durumlarda bıraktı.

Sırplar bu maçı kazanabilirlerdi. Zigic'in, Krasic'in kaçırdıklarıyla ama hak etmeden, mücadele etmeden alınmış bir galibiyet olacaktı bu. Krasic-Pantelic-Zigic hatta orta sahanın beyni dediğimiz Stankovic bile oldukça kaçak dövüştüler Gana karşısında. Bunun sonucu her topu defans arkasına uzun atarak çare üretmeye çalıştılar ama başarılı olamadılar. Sırpların hücum gücünde en etkili olacakları yer arkalarındaki beklerle beraber kanatlar. Buldukları tehlikelerde kanat akınları üzerinden geldi. Maç boyunca 2 kez yapabildiler bunu. Sırplar adına tek olumlu gözüken duran top organizasyonlarıydı, bunlardan da skor çıkartamadılar zaten.

Gana, 2006'da olduğu gibi gruptan çıkmak adına büyük bir yol kat etti bu galibiyetle. 2.maçta işi bitirmek isteyeceklerdir son maç Almanya karşısında zorlanmaktansa.

Hiç yorum yok: