8 Haziran 2010 Salı

2010 Güney Afrika : E Grubu



Hollanda-Kamerun-Japonya ve Danimarka'nın oluşturduğu E grubuna geldik. Oynadıkları futbol yüzünden 2008'de çoğu kişinin favorisi olan Hollanda bu grupta da favori. Peşlerinden en sağlam görünen takım Kamerun şu aşamada.

Hollanda, elemelerde 8 maçta 24 puan toplayarak kupa biletini kazanmıştı. Oldukça kolay bir gruptu tabi bunu göz önüne almak lazım. Son günlerde kulakları tamamen Robben üzerinden gelecek haberdeydi. Bekledikleri kadar kötü bir haber gelmedi yıldız oyuncudan ve kupada faydalanabilecekler. Euro 2008'de oynadıkları oyunla zevk vermişlerdi ama işin skorların altında yatan bir Van Der Sar gerçeği vardı o turnuvada. Kritik anlarda skoru Hollanda lehinde tutan adam Van Der Sar'dı. Rusya karşısında ise dağılarak veda etmişlerdi turnuvaya. Yine harika bir hücum hattının yanında başlarına bela açabilecek bir savunmaya sahipler. Robben, Sneijder ikilisi altın sezonlarını geçirdiler bu sene ve takımın en önemli ayakları olacaklar hiç şüphesiz. Kuyt, Persie, Van der Vaart gibi isimlerde yardımcı olacaklardır bu ikiliye. Hazırlık maçlarında bol gollü galibiyetler aldılar. Macaristan'a 6, Gana'ya 4 tane attılar. Ben Hollanda maçlarını izlerken zevk alacağımızı biliyorum ama kupa için çok fazla şans vermiyorum Portakallara.

Kamerun ise Eto'o önderliğinde grubun 2.favorisi bana göre. Gerçi bu aralar Eto'o ile bazı sorunları var. Eto'o nun Milla ile atışması oldukça gereksiz bir zamanda gerçekleşti Kamerun adına. Takımın başında Fransız Paul Le Guen bulunuyor, her transfer dönemi teknik adam arayan takımlarımıza yakıştırılır Le Guen. Kamerun, her mevkide dikkat edilecek isimlere sahip. İleri uçta Eto'o-Webo, orta sahada Makoun-Emana, defansta Ekotto-Bassong ve kalede Kameni. Grubun en güçlüsü olarak gözüken Hollanda ile son maçta karşılaşacak olmaları da kendileri adına bir avantaj.


Danimarka, grubun belirleyici takımı olacak bana göre. İlk maçında Hollanda, ikinci maçında ise Kamerun ile oynayacak. Eğer Japonya bir sürprize imza atmazsa 2.maçlar sonunda grubun ilk ikisi belli olur. Danimarka'nın bana göre en büyük sorunu ileri uçta. Bendtner ve J.D.Tomasson var ileri ucunda Danimarka'nın. Özellikle Bendtner, Arsenal'de gösterdiği performansla saç-baş yolduran bir isim. Takımın gol yükünü çekmesi bekleniyor. Kanatlarda tecrübeli Rommedahl ve Jorgensen'de tehlike yaratacak isimler. Rommedahl, yıllar önce Psv-Galatasaray maçında gösterdiği performanstan beri çok sempatik gelir bana. Orta sahayı yönlendirme işi Poulsen'e düşecek, hırçın Danimarkalı'nın bu turnuvayı vukuatsız geçeceğini sanmıyorum.

İngiltere karşısında 2 golü kendi kalelerine atmaları, İngiltere karşısında 1 golü rakip-1 golü kendi kalesine atan Tanaka'nın Fildişi maçında Drogba'yı sakatlaması sonucu adlarından çok bahsettirdi Japonlar daha turnuva başlamadan. Kendi evlerinde düzenledikleri turnuva dışında aldıkları 2 galibiyet dışında Dünya Kupasında galibiyet yüzü göremediler. Takımın en önemli isimleri Nakamura ve Cska'lı Honda olacak Japonya adına turnuvada.

Hiç yorum yok: