28 Mayıs 2008 Çarşamba

Play-off Günlüğü

San Antonio Spurs - Los Angeles Lakers

Dün gece Lakers NBA batı finalleri için dev bir adım attı ve AT&T Center'dan 93-91'lik zaferle ayrılarak seriyi 3-1'e taşıdı. Lakers bundan sonraki maçı evinde kazanırsa batı finaline adını yazdırmış olacak. Üçüncü maçı kazanmak zorunda olan Spurs'un kazanmasıyla bu maçın önemi evsahibi açısından bir yerde daha çok artmıştı ama dün gece ilk periodda açıkcası Lakers fırtınası esti. Lakers'ın durdurulamayan hücum gücü karşısında Coach Popo ilk altı dakikada iki kez mola kullanmak zorunda kaldı, ki defans lideri Spurs'un 7 dakikada 22 sayı yiyip sadece 8 sayı atabilmesi oldukça şaşırtıcıydı. Sonrasında ise biraz da hakem destekli olmak üzere çeyreğin bitimine yakın Spurs rakibini yakalar gibi oldu. İkinci çeyrek de Spurs'un serbest atış çizgisinden maça tutunduğu bir çeyrek oldu ve sessiz kahraman Barry'nin katkılarıyla daha fazla olması gereken fark ilk yarıda sadece altı olarak kaldı. Maçın ikinci yarısı ise tam bir düello şeklinde geçti, Ginobili gene kayıpları oynadı, bu seride ciddi anlamda çok canını yaktı takımının Ginobili, fakat Parker ve Duncan'a eşlik süpriz olarak Barry'den gelince bir ara fark 2 sayıya kadar bile indi, sonrasında Lakers gene Kobe ve Gasol'la farkı arttırdı. Maçın son bir dakikasında ise Kobe'nin stratejik olarak berbat bir hikayesi vardı. Son 40 saniyeye 4 sayı önde girip de süreyi eritmeye çalışacaklarına hızlı oynayıp saçmalayarak Spurs'e bir şans verdiler. Spurs maç boyu muazzam oynayan Barry'nin üçlüğüne güvendi, fakat başarılı olamadı ve bu şansı değerlendiremediler. Bu arada Barry'e şut atılırken Fisher'ın yaptığı temas bana göre net olarak fauldu. Maç sonu Popoviç'in de pozisyona itirazı vardı. Utah Jazz serisinde olduğu gibi kritik anlarda Lakers aleyhine faul çalınmama durumu devam ediyor.

Dünkü maçın Lakers adına kahramanı klasik olarak Kobe Bryant oldu 28 sayı ve 10 rebaundluk performansına Lamar Odom 16 sayı ve 9 ribaund ile katkı yaptı ki kendisinin potansiyelini bilenler için Odom hala eleştiri konusu, onun dışında Radmanovic 11 sayı ve 6 rebaund, Pau Gasol ise 10 sayı ve 10 rebaund ile oynayan diğer isimler oldular.San Antonio Spurs adına ise Tim Duncan'ın 29 sayı, 17 ribaund gibi müthiş bir performans gösterse de galibiyet için bu yeterli olmadı. Barry benchten gelip inanılmaz bir katkı sağladı beş üçlük isabetiyle 23 sayı bıraktı Lakers potasına, Tony Parker da gene 23 sayı ve 9 assistle takımını galibiyete ulaştırmaya çalıştı. Gecenin hayal kırıklığı gene Ginobili oldu, Arjantinli yıldız geçen maç takımını sırtlarken bu maçta sadece 2-8 isabetle 7 sayı bulabildi.

Torunlarına anlatacağı çok iyi bir hikaye çıkabilirdi dün geceden ama olmadı. Her zaman son saniye atışları yüzleri güldürmüyor. Serinin beşinci maçı Stapless Center'da olacak. Spurs evinde bir şans daha elde edebilmek adına bu maçı kazanmak zorunda ama karşılarında da evlerinde çok iyi oynayan bir Lakers olacak.

Hiç yorum yok: