11 Mayıs 2008 Pazar

Milli Takım Aday Kadrosu

Euro 2008 kadromuz ligin şampiyonu belli olduktan kısa bir süre sonra açıklandı. Fatih Hoca yine oldukça tartışılacak seçimlere imzasını atmış gözüküyor. Seçilen oyunculardan önce seçilmeyen isimlere kısaca bakarsak , turnuvada defans hattında kesin oynatacağını bildiğimiz Servet’in Galatasaray’da partneri olan ve herkesin beğenisini kazanan Emre Güngör’ün kadroda yer bulamayıp Emre Aşık’ın kadroda yer alması bana göre önemli bir hata olarak göze çapıyor. Emre Aşık hakkında olumsuz düşüncelerim yok Türkiye’de bulunan en iyi profesyonellerden birisidir. Haftalarca yedek bırak ama sahaya çıktığı zaman maç eksiği yokmuş gibi oynar. Bu iki isim arasından hak eden kesinlikle Emre Güngör olmalıydı. Esas şaşırtıcı olan ise Ümit Karan’ın yine,yeni,yeniden Milli takıma girememesi. Fatih Hoca’nın sebebini bilmediğimiz bir Karan takıntısı var ama süper sezon geçirmiş golcülüğünün yanına, çalışkanlığını da eklemiş bir Karan’ın kadroya girememesi çok ilginç. Ümit Karan, ilk ve büyük olasılıkla son kez böyle bir turnuvada oynama şansını egolar yüzünden kaybetti. Ligin en fazla göze batan isimleri Mehmet Topuz ve Mehmet Yıldız’da kadroda kendilerine yer bulamıyorlar.

Açıklanan kadrodan 3 kişi daha elenecek. Kazım ve Ayhan’ı eler gibi geliyor Fatih Hoca. Sağ kanatta gereğinden fazla oyuncu gözüküyor. Sabri’yi 3.isim olarak düşünmem gerekir normal şartlar altında ama böyle bir olay olmaz. İ.Kaş’ta F.Terim’in tuttuğu oyunculardan o yüzden tahmin yürütmek bile zor geri kalan isimlerden kimin gideceği konusunda.

Sonuç olarak 23 kişinin seçileceği bir kadroydu, giremeyenler mecbur olacaktı ama üst düzey performans gösteren isimler yerine eskiden gelen alışkanlıklarla takım kurulması çok hoşuma gitmedi.

KALECİ: Volkan Demirel (Fenerbahçe), Rüştü Reçber (Beşiktaş), Tolga Zengin (Trabzonspor)

SAVUNMA: Gökhan Gönül (Fenerbahçe), Sabri Sarıoğlu (Galatasaray), Gökhan Zan (Beşiktaş), İbrahim Kaş (Beşiktaş), Servet Çetin (Galatasaray), Emre Aşık (Ankaraspor), Hakan Balta (Galatasaray)

ORTASAHA: Uğur Boral (Fenerbahçe), Mehmet Aurelio, Mehmet Topal (Galatasaray), Emre Belözoğlu (Newcastle United), Tümer Metin (Larissa), Yıldıray Baştürk (Stuttgart), Hamit Altıntop (Bayern Münich), Ayhan Akman (Galatasaray), Arda Turan (Galatasaray), Tuncay Şanlı (Middlesbrough), Kazım Kazım (Fenerbahçe), Gökdeniz Karadeniz (Rubin Kazan)

FORVET: Nihat Kahveci (Villarreal), Halil Altıntop (Schalke), Semih Şentürk (Fenerbahçe), Mevlüt Erdinç (Sochaux)

Hiç yorum yok: