5 Mayıs 2008 Pazartesi

Play-off Günlüğü

Boston Celtics - Atlanta Hawks

Doğu yakasının peri masalında Atlanta Hawks asıl büyük mucizeyi gerçekleştiremedi. Serinin başlangıcında herkes Atlanta'nın en iyi ihtimalle tek maç kazanabileceğini Boston'un rahat geçeceğini düşünüyordu. Fakat Atlanta işi 7. maça kadar getirip sonrasında bir mucize yaratmak istedi, tabi gerçek dünya öyle istemekle olmuyor maalesef. Dünkü maçta Boston savunmayı inanılmaz sert tutarak Atlanta'yı zor ve kötü atışa zorladı sonrasında tabi ki rakip adına fast break'ler ve Atlanta adına top kayıpları geldi. Maça ortak olma adına üstün performans beklenen JJ, Josh Smith gibi oyuncuların 3-11 gibi yüzdelerle oynaması Atlanta'nın Boston savunması karşısında dağılmasının en önemli göstergeleri oldu.


Boston'da ise tecrübeli eller bu maçta konuştu. Garnett 18 sayı 11 rebaund gibi bir performans sergiledi. Pierce ise 22 sayı ile takımın sayı yükünü çeken adam oldu. Boston şampiyonluğa yürümek istiyorsa tecrübeli oyuncularının önderliğinde serilerde böylesine zorlanmamalı, oluşabilecek bir sakatlık ( Pierce, Garnett, Allen ) şampiyonluk rüyalarına elveda demek olabilir.
Boston'un bundan sonraki rakibi LeBron James'in Cleveland'ı olacak. İddialı bir seri olacak olsa da tabi ki Boston daha favori olacak.

Atlanta'nın bu maçtan farkla yenileceğini zaten söylemiştik daha önceki postta, gönlümüz onlarla da olsa beklemediğimiz birşey değildi açıkcası. Atlanta'nın Play-off macerası ilk turdan sona ermiş oldu. Yine de taraftarlarının karşısına çıktıklarında başları öne eğik olmayacak.


Los Angeles Lakers - Utah Jazz

Batının yarı finallerinin diğer ayağında Lakers evi olan Staples Center'da Utah Jazz'ı konuk etti. Böyle zorlu serilerde ilk maç her zaman çok önemlidir, evsahibi takım avantajını kaptırmamak, deplasman takımı ise yenilse bile mesajını net olarka iletmek ister. Dünkü maçta Kobe L.A Lakers'a neden L.A Kobe's denildiğini ispat edercesine bir performansla oynadı. Devamlı olarak içeriye drive ederek ve sorumluluk alarak takımının Utah karşısında tam 46 serbest atış atmasına sebep oldu. Bu zaten maçı Lakers'a getiren en öneli faktörlerden biriydi, dün Utah Jazz'da Krilenko, Boozer 6 faulle oyun dışında kalırken Korver ve Brewer 5'er faulle maçı tamamlayabildiler. Lakers'da Kobe'yi 18 sayıyla Gasol takip ederken Odom ve Vujacic de diğer skorerler oldular.

Utahta ise temsilcimzi Mehmet Okur'un nefis performansı devam ediyor. Dünkü maçı da 21 sayı 19 rebaund gibi bir istatistikle tamamladı, takımının en çok iş yapan oyuncusuydu.

Hiç yorum yok: