15 Mayıs 2008 Perşembe

Play-off Günlüğü

Boston Celtics - Cleveland Cavaliers

Doğunun Detroit'ten sonraki diğer finalistini belirleyecek büyük kapışmada Boston evinde Cleveland'ı mağlup ederek seride 3-2 öne geçti. Play-off'larda bu sene evsahibi takımların kazanma geleneği devam ediyor. Deplasmanda yokları oynayan Boston evinde yine 4 oyuncusuyla kazanmayı bildi. Maçın ilk iki periodu oldukça büyük mücadeleye sahne oldu, Boston ilk defa 49-47 deyken öne geçmeyi başardı. Sonrasında All-star üçlüsünün yanına Rondo'nun da katılımıyla bir daha da liderliği bırakmadı.

Resim nefis. Dün Bostonda Kevin Garnett gene takımını taşıyan adam oldu, 26 sayı ve 16 rebaund'la mücadele eden Garnett'e, Paul Pierce 29 sayı ile eşlik ederken Rondo ise 20 sayılık bir performans gösterdi. Play-off'lar başladı başlayalı yeşil rengin hakim olduğu sahada Boston oyuncuları bir başka oynuyor. İşin garip tarafı normal sezonda bu takım 66-16 gibi bir kazanma yüzdesiyle oynarken şimdi deplasmanda hiç oynayamayan bir ekip haline geldi. Misafir Cleveland'da ise LeBron James 35 sayıyla oynayıp takımını sırtlarken ona eşlik eden sadece 21 sayıyla oynayan West oldu. Takımın kalanını pek işlemeyincede mağlubiyet de Cleveland'ın hanesine yazılmış oldu.
Boston seyircisi bir önceki maçta sahaya müdahale edip Pierce'e falan tepki gösteren, küfür eden Gloria James'i unutmadı tabi. LeBron'a emzikler, biberonlar vs ürünler gösterildi, maç boyu tempolu olarak bu olay hatırlatıldı. Kariyeri boyunca annesi yüzünden sanırım LeBron'un başı oldukça ağrıyacak.
Seri 3-2 olarak son bir şans halinde Cleveland'a taşınıyor.


Los Angeles Lakers - Utah Jazz
Batı yakasında 2-2 devam eden yarı final mücadelesinde bir önceki maçı uzatmalarda kaybeden Lakers bu sefer galibiyet uzanmayı bildi. Bir önceki maçta Kobe bir masal yaratıp sakat sakat maçı kazandırmak istemişti fakat olmadı, uzatmada maçı kaybettiler. Dün gece de Pazartesi ve salı günü hiç idman yapmadan oynadı, gene de takımının en skorer ismi oldu. Bu serinin özetini Coach Phil Jackson aslında yaptı. " İlk iki maç biz kazanmalıydık ve kazandık sonraki iki maçı ise evlerinde oldukları için onlar kazanmak zorundaydı ve kazandılar, bu maçı da zorunda olan taraf kazandı bundan sonraki maç için kim daha çok ister ve zorunda hissederse o kazanacak". Lakers evindeki son 20 play-off maçının 19'unu kazandı, ki Utah'a karşı da evlerinde 17-3 gibi büyük bir üstünlükleri var.


Dün evsahibi takımda MVP Kobe Bryant 26 sayı 6 rebaund 7 assistlik performansla takımını sürüklerken, Gasol 21 sayı, Odom ise 22 sayı 11 rebaund ile Kobe'ye eşlik etmişler. Tabi Fisher ve Radmanoviç'in de performansları gözdoldurucu. Utah'ta ise gene ilk beş başlayan herkes çift haneli sayılara ulaşırken Deron Williams 27 sayı 10 assist ile oynamasına rağmen takımını yenilgiden kurtaramadı. Boozer 18 sayı 12 rebaund ile oynamasına rağmen 6-16 gibi kötü bir yüzdeyle oynaması da Utah adına bir handikap oldu. Genç Brewer Play-off kariyerinde sayı rekoru kırarken 16 sayıyla oynadı. Ama tüm bunlar maçı almaya yetmedi elbette. Temsilcimiz Mehmet Okur ise 13 sayı ve 13 rebaundla oynadı, Memo play-off'ta gerçekten ayrı oynuyor


Deron takımına çok şey vermesine rağmen yenilgiden kurtaramıyor, özellikle Boozer'ın kötü performansı da çok büyük etken elbette. Bundan sonraki ilk amaç öncelikli olarak evlerindeki maçı alıp seriyi 7.maça taşımak olacak ki Kobe tam performansla sahada değilken evlerinde kazanıp 7.maçı kapıp kaçmaya çalışacaklar. Bakalım Stern ve yayıncı kuruluşunun düşlerini kurduğu Lakers -Boston finalini baltalayabilecekler mi ?

Hiç yorum yok: