21 Mayıs 2008 Çarşamba

Toulon Turnuvası # 2


Toulon Turnuvasında oynadığımız ilk maçta Abd'yi Eren Güngör,Nuri Şahin ve İlhan Parlak'ın golleriyle 3-2 yenmeyi başardık ve 3 puanla başladık turnuvaya.

Takımın en önemli özelliği sürekli yerden oynaması. Uzun pasları çok zorda kalmadıkça tercih etmiyoruz.Çok önemli bir alışkanlık bu.Sağ bekte oynayan Durmuş defans hattında en dikkat çeken isimdi benim için.Sürekli yaptığı bindirmelerle çizgiye indi hücum hattına çok destek oldu,2.golde onun çizgiden yaptığı bir orta sonucunda geldi zaten. Aynı hücum verimini Caner sol tarafta veremedi. Orta sahada çok teknik oyuncularımızın bulunması göze hoş gelen-hızlı paslaşmaları da beraberinde getiriyor. Bir anda pozisyon içine giriyoruz.Özellikle ilk golden sonra 2 tane poziyon yakaladık verkaçlarla oldukça güzel,izlemesi hoş ataklardı.

A Millilerde ve Türk takımlarında olan yan top hastalığı Ümitlerde aynen devam ediyor.Abd ilk golü yan toptan buldu,çoğu topada vurdular ama defansımızdan döndü.Takımlarımızın en kötü özelliği maalesef.

Nuri Şahin için ekstra bir şeyler yazmak lazım. Takım için çok özel bir oyuncu olduğunu bu maçta da gösterdi. İlk yarıda pas hatası yaptığını pek hatırlamıyorum, çok iyi organize etti orta sahayı. Attığı golde çok soğukkanlıydı, topu aldı uygun pozisyonda vurmayı tercih etti çoğu futbolcunun gelişine vurmayı tercih edeceği bir pozisyonda. İlhan ve Adem sürekli gezen pozisyon arayan bir ikili olmuşlar.Adem'in yaptığı asistte güzeldi.Bu ikili belki çok fazla etkili olamadılar ama pas trafiğine yardımcı oldular. Özgürcan ve Aydın gibi alternatifler var yedekte oturan.

Ümit Davala çok sağlam bir takım oluşturmuş,turnuvanın geri kalanında yapılması gereken ilk yarıda oynadığımız oyunu maçın geneline yaymak olacak.

Turnuvanın ilk gününde açılış maçını izlemeyi tercih ettim ve diğer maçın sonucuna bakınca hataya düştüğümü geç anladım. Açılış maçı, Hollanda-Japonya arasında oynandı. Japonya maçın ilk 10 dakikasında düzgün bir oyun ortaya koysa da maçın geri kalanı kısır, temposuz ve pozisyonsuz bir maç olarak sürdü. Hollanda defansının bir anlık hatasından yararlanan Japonya bulduğu golle maçı 1-0 kazanmayı başardı. A grubunun diğer maçında ise Şili-Fransa karşısında 5-3’lük bir galibiyet almayı başardı.

Hiç yorum yok: