11 Mayıs 2008 Pazar

Play-off Günlüğü

Cleveland Cavaliers - Boston Celtics

Doğunun ilgi çeken kapışmasında Cleveland evine döndükten sonraki ilk maçı alıp seriyi 2-1'e getirdi. İlk iki maçta süperstarları LeBron James'in 6-42 gibi facia bir yüzdeyle atmasından dolayı maçları kaybeden Cleveland bu maçta skor yükünü takımın diğer oyuncularına da paylaştırarak Boston'u oldukça şaşırttı. Bu taktik işe yaramış olacak ki Boston hiç beklemediği kadar farkla mağlup oldu. Savunmasıyla iş yapan bir takıma 24 sayı fark yaparak 108 sayı atmak gerçekten kolay iş değil.
Dün Cleveland'da Lebron yine kötü sayılabilecek bir yüzde ile oynarken 5-16 assist ve rebaund ortalamalarını ise yakaladı. Dün geceki maçın asıl yıldızı ise Delonte West oldu 21 sayı 7 assist 5 rebaund gerçekten LeBron'vari bir performans West adına. Tecrübeli Joe Smith ise 7-8 gibi güzel bir yüzde ve 17 sayıyla takımına destek verirken Ben Wallace hariç neredeyse yüksek süre alan herkes çift haneli sayılara ulaşmış.

Boston'da ise genel itibarla herkes ortalamalarına yakın oynarken düşük yüzdelerle atmaları ve savunmalarının işlememesi bu maç için onlara büyük darbe vurdu. Play-off maçlarında deplasmanlarda Boston'un biraz daha agresif olması gerekiyor. Daha önceki turlarda Atlanta maçlarında da farklı kaybettikleri maçlar oldu ama turlar yükseldikçe bu deplasman kötü savunmaları fobi haline gelirse Boston çok üzülür.
Serinin bir sonraki maçı gene Cleveland'ın sahası Quicken Loans Arena'da oynanacak. Boston'un deplasman maçlarındaki kötü performansı devam edecek mi, yoksa Cleveland seriye tutunacak mı göreceğiz.

Orlando Magic - Detroit Pistons

Doğunun diğer yarı final mücadelesinde Orlando seriye eşitlik getirmek amacıyla çıktığı maçta, R.I.P Hamilton'ı durduramayınca evindeki maçı kaybederek seride 3-1 geriye düştü. Bir önceki maçta " porselen diş Billups'ı kaybedince farklı kaybeden Detroit bu maçta gene Chancey'den yararlanamamasına rağmen kazanmasını bildi. Tecrübesiz Rodney Stuckey ile oynamalarına rağmen özellikle Hamilton'ın 32 sayısı, Tayshaun'un 17 sayı ve Rashard'ın 16 sayılık katkılarıyla bu önemli galibiyet Detroit lehine yazıldı.

Orlando'da ise Chancey'in yokluğu pek de verimli kullanılamadı açıkcası, şu saatten sonra Detroit'in elinden bu seriyi almaları çok zor. Dünkü maçta temsilcimiz Hidayet Orlando adına maçın adamı oldu. Maçı 20 sayı ve 4 assistle tamamladı, Orlando'nun pota altı silahı Howard ise bu maçta Detroit'in yıpratıcı uzunlarına karşı oldukça zor anlar yaşadı, maçı da 8 sayı ile tamamlamış ki bu Howard gibi Orlando'nun yapı taşlarından birisi için oldukça kötü bir performans.


Detroit şu saatten sonra bu seriyi bırakmaz gözüken o ki finalin ilk ismi Detroit olacak.

Hiç yorum yok: