30 Mayıs 2008 Cuma

Play-off Günlüğü

Los Angeles Lakers - San Antonio Spurs

Los Angeles Lakers, San Antonio Spurs'u batı konferansı final serisinde 4-1'le geçerekadını NBA finaline yazdırdı. Serinin kırılma noktası ilk maç olduğu kadar, serinin 4.maçıydı. Lakers'ın 4. maçta deplasmanda aldığı galibiyet hem rakibinin direncini kırdı, hem de kendi takımı adına evinde işi bitirmek için ekstra bir motivasyon sağladı. Dün gece oynanan maçta aslında Spurs oldukça istekli başladı, seriyi evine taşımak adına müthiş bir ilk çeyrek geçirdiler, Lakers ise ne olduğunu anlamadan sadece 15 sayı atabildi ve ilk çeyreği 13 sayı geride bitirdi. Sonrasında ise Gasol ve Kobe ile devreyi sadece 6 sayı farkla geride bitirdiler. Üçüncü period'da ise Duncan ve Parker'ın karşı koymasına rağmen Lakers baskısını iyice arttırdı. Son çeyrekte ise kelimenin tam anlamıyla Kobe show vardı. Maçta kaydettiği 39 sayının 17'sini son çeyrekte bulan Kobe'ye San Antonio tarafından cevap gelmedi. Bir tek Duncan maça asılsa da onun da çabası yeterli olmadı ve Lakers evinde oynadığı 5.maçı 100-92 kazanarak batı konferansını şampiyon olarak bitirdi.

Maç sonunda Odom " kalbim hala hızla çarpıyor ve damarlarımda adrenalin dolaşıyor bu sonucu hakettik ve finale hazırlanacağız" derken, Kobe " görkemli bir final oldu bizim açımızdan ve batı'yı kazandık ki bence batı çok daha zor ve sert mücadelelere sahne oldu, asıl işimiz bundan sonra olacak eğer sonunu getirebilirsek bizim açımızdan muazzam bir sene olacak" demiş. Spurs tarafında ise coach Greg Popoviç " serinin anahtarı bizim kötü hücumumuz ve onların iyi hücum gücü oldu, bazı sorunlarımızdan dolayı hücum gücümüzde değişiklikler yapmak zorundaydık ve bu bizi oldukça etkiledi ama yine de bu sene iyi bir sezon geçirdik diyebilirim" diye konuşmuş.


Maçın Lakers tarafında yıldızı tabi ki gene Kobe Bryant oldu. 39 sayı ve 16-30 yüzdeyle maça damgasını vurdu. Bulduğu sayıların 17'sini son çeyrekte atması da ayrı bir değer oldu. Lamar Odom 13 sayı, Gasol ise 12 sayıyla, Kobe'ye destek verdiler, Gasol 19 rebaund'la play-off'taki en yüksek rakamını yakaladı. San Antonio'da ise süper PF Tim Duncan 19 sayı 15 rebaund ve 10 assistlik triple double bir performans göstermesine rağmen takımını yenilgiden kurtaramadı. Duncan'a fransız yıldız Parker 23 sayıyla eşlik ederken, Ginobili sakatlığının da etkili olduğu bu seride yine hayalkırıklığıydı 9 sayı ile maçı tamamladı. Finley 13, K. Thomas 11, Barry 11 sayıyla maçı tamamladı.

Spurs'a ise sonu çift haneli biten senelerin yaramadığı bir kez daha kanıtlanmış oldu, 1999, 2003, 2005 ve 2007' de fırtına gibi esen Spurs diğer senelerde bu başarısını tekrarlayamadı. Los Angeles Lakers ise toplamda 29 uncu Minneapolis'ten Los Angeles'a taşındığından beri 23 üncü NBA finalini oynamaya hak kazanmış oldu böylece. Eğer doğu tarafından Boston Celtics gelirse Lakers ve Celtics 11.kez finalde karşılaşacaklar, gerçekten TNT'nin sahibinin "böyle bir final için adam öldürürüm" dediği kadar var. Bu karşılaşmalardan ilk 8'ini Boston, sadece son ikisini Lakers kazandı. Bakalım bu sefer bu ikili finallerde sahne alırsa gülen kim olacak?

Hiç yorum yok: