17 Mayıs 2008 Cumartesi

Euro2008 İspanya

Euro 08 kadroları teker teker açıklanıyor. Türkiye’den sonra en çok merak ettiğim kadro Raul sebebiyle İspanya kadrosuydu. Raul’un kadroya alınması sıradan bir olay olması gerekirken Aragones’in inatları yüzünden sürpriz bir olay haline geldi. Aragones bu sürprize izin vermedi Raul’un yerine Sergio Garcia’yı kadroya aldı. Sergio Garica iyi bir futbolcudur, Zaragoza’da oldukça başarılı maçlarını izlemiştim fakat kadroda bulunan diğer isimlere uymamış gözüküyor. Bojan girecekti aslında o kontejana ama 17 yaşında bir tarafları havalanınca affını istedi. 23 kişilik kadro açıkladı İspanya. Sakatlık falan olmazsa bu kadroyla yapacaklar mücadelelerini.

Defans hattı oldukça sağlam İspanya’nın. Ramos-Puyol ve Capdevilla üçlüsü kesin gibi gözüküyor. Puyol’un yanında Navarro oynar heralde. Orta sahanın ortasında bu kadar alternatif yok artık dedirtiyor insana. Fabregas-Xavi-Alonso-Senna ve De La Red gibi oyunun 2 yönünü çok iyi oynayan isimlere sahipler. Kanatlar hafif kalıyorlar bu isimlerin yanında. Silva-Iniesta ve kadroya girmesi sürpriz olarak adlandırılan Cazorla’nın performansları çok önemli. Sergio Garcia’da sağ kanatta oynayabilen bir isim ama açıkcası turnuvada forma şansı bulacağını sanmıyorum. Torres-Villa-Güiza üçlüsü ise her takımın çekineceği bir forvet hattını oluşturuyorlar. Torres ve Villa’dan bahsetmeye çok gerek yok Güiza’dan bu sene yaptığı patlamayı devam ettirmesini bekliyorum forma şansı bulduğu dakikalarda.

Kadro çok güzel gözükse de Raul’suz olmamış.

Kaleciler: İker Casillas (Real Madrid), Reina (Liverpool), Palop (Sevilla)

Defans: Juanito (Betis), Marchena (Valencia), Puyol (Barcelona), Albiol (Valenica), Arbeloa (Liverpool), Sergio Ramos (Real Madrid), Fernando Navarro (Mallorca), Capdevilla (Villarreal)

Orta saha: Cesc Fabregas (Arsenal), Xavi (Barcelona), İniesta (Barcelona), Dela Red (Getafe), Xabi Alonso (Liverpool), Silva (Valencia), Senna (Villarreal), Cazorla (Villarreal)

Forvet: Güiza (Mallorca), Villa (Valencia), Torres (Liverpool), Sergio Garcia (Real Zaragoza)

Hiç yorum yok: