4 Mayıs 2008 Pazar

Play-off Günlüğü

New Orleans Hornets - San Antonio Spurs
.
Batı yarı finallerinin ilk maçı dün gece Hornets'in sahasında oynandı. Hornets Duncan'ı çok iyi bir şekilde tutup 1-9 gibi bir yüzdede kalmasını sağlayınca farklı bir galibiyet elde etti. Zaten San Antonio'da Gino, Duncan, Parker üçlüsünden bir tanesi o gün işlemezse o maç San Antonio açısından krize giriyor. Hornets de ise West gene isabetli şutlarıyla takımın skor yükünü çekerken takımın beyni Chris Paul 17 sayı 13 assist gibi bir performans sergiledi. San Antonio gibi savunmayı konuşturan bir takıma karşı enfes istatistikler yapmış gerçekten. Tabi bir diğer şutör Peja'nın da katkısı gelince evlerindeki ilk maçta farklı bir galibiyet elde ettiler.

Mesaj verme maçı açısından önem taşıyan bir maçtı bu evsahibi Hornets farklı kazanarak kolay lokma olmayacağını gösterdi. Birçok insan Spurs'un muazzam Play-off tecrübesi karşısında tecrübesiz Hornets'in zorlanacağını düşünürken onlar bu serinin kolay geçmeyeceğini herkese ispat ettiler. Spurs tarafında ise bu kadar farklı bir mağlubiyet beklenmiyordu saha avantajının da rakiplerinde olması ayrı bir dezavantaj tabi ki onlarda ilk hedef olarak deplasmanda bir maç almayı kafalarına koyacaklar.

Serinin ikinci maçı tekrar Hornets'in sahasında oynanacak.

Detroit Pistons - Orlando Magic

Doğunun yarı final maçlarının ilkinde Detroit beklenmedik bir şekilde zorlandığı Phily'i geçtikten sonra Toronto'yu fazla zorlanmadan geçen Howard'lı Orlando ile karşılaştı. Pistons Phily'e karşı verdiği ilk maçında etkisiyle kazanmak için agresif bir oyun ortaya koydu. Maçın ilk yarısı başabaş bir şekilde geçse de Play-off havasının kitabını yazmış Detroit Howard'ın da bileğinden sakatlanmasıyla maçın kontrolünü eline aldı ve 19-3'lük bir seri yakaladı tabi böyle bir seri gelince de tekrar maça ortak olmak biraz zor.



Maçın adamı bana göre Chancey "porselen diş "Billups oldu. 19 sayı 7 assist ile mücadeleyi tamamladı. Orlando tarafında ise 6 faulle oyun dışı kalsa da temsilcimiz Hedo iyi bir performans sergiledi 18 sayı 7 rebaund ile maçı tamamladı.

Serinin bir sonraki maçı gene Detroit " The Palace "da .

Hiç yorum yok: