28 Mayıs 2008 Çarşamba

Çarşı ...


Gece gece enteresan bir gelişme yaşandı. Türk tribün kültüründe farklı bir yeri olan Çarşı'nın lider kadrosundan Alen "Asi Ruh" belgeselinin tanıtımında Çarşı grubunun Beşiktaş'ın önüne geçtiği yönündeki eleştiriler ve çeşitli spekülasyonlar sebebiyle "Çarşı kendini feshetmiştir" dedi. Aslında isim olarak çarşı grubunun feshedilmesi söz konusu illa ki tribün adamları farklı bir oluşuma mutlaka imza atacaklardır. Bu sezon biraz istikrar etiketiyle Beşiktaş yönetiminin yaptığı vahim hatalara ses çıkarmamak, Sinan Enginle Ümraniye'de ortak birşeyler açıklamak falan gibi şeyler iyiden iyiye tabandan tepki toplamaya başlayınca bu yapılan çarşı grubunun lider kadrosunun bir nevi günah çıkarması gibi gözüküyor. Tabi şöyle de bir durum var çarşı grubunun feshedilmesi durumu diğer gruplarda nasıl tepki toplayacak, çünkü çarşı Alen ve ekibinin grubu değil sadece, oluşumda payı olan birçok grup var. Beşiktaş taraftar cephesinde işler yoluna konana dek düzen adına yapılacak tartışmalar, kavgalara sahne olacak gibi. Alen'in konuyla alakalı yazısından alıntıyla bitirelim.

"Aslında herşey geçen sene "satılmış Çarşı" diye bağırıldığında başladı.

Yazık kere yazıktı. Tam bırakıyorduk ki...24 Saat Beşiktaş'ı yaşarken Beşiktaşsızlık nasıl bir duyguydu ki? Ve biz nereye gidiyorduk? Dedik ki zamansız ayrılıkları sevmiyoruz, uygun zamanını bulalım öyle terkedelim diyarı.
Ama baktık ki; hakaret almış başını gidiyor ve dayanılmaz bir ızdırap var içimizde ve biz kimin hakaret ettiğini bile göremiyoruz, maske takmış bir sürü insan atıp tutuyor... Sessizce ve kimsesizce ayrılmak geçti içimizden, hem bu limandan, hem bu can evimizden.İnşallah geriye bayrağı göklerde, şerefi yedi düvelde bir tribün bırakıyoruz. Dinlenmek ve yapılacakları görmek bizim de hakkımız sanırım. Hakkımız geçtiyse size hakkınızı helal edin. Biz bizimkileri sizlere helal ediyoruz.

Bu kararı verirken kaburgamızın tam ortasına saplanan bir hain hançeri sizle paylaşmak istiyorum: "Çarşı Beşiktaş'ın üstüne geçti"

İşte bu halüsülasyon ve sınırı belli olmayan dedikodulardan dolayı...Beşiktaş neresiydi, Çarşı kimdi? Bu ne yaman çelişkiydi ki...Şanlı Beşiktaş olmasa Çarşı olurmuydu ki?Neyse...

ÇARŞI adına
Alen Markaryan "

Hiç yorum yok: