31 Mayıs 2008 Cumartesi

Play-off Günlüğü

Boston Celtics - Detroit Pistons

Rüyalar gerçek oldu. Sonunda Boston Celtics'de NBA finalinde. Doğu konferansı final serisinde Boston Celtics, Detroit Pistons'ı 89-81 yenerek seriyi 4-2'ye taşıdı ve gülen taraf oldu. Büyük üçlü final serisi yaklaştıkça can yakmaya devam ediyor play-off'ların sonuna yaklaştıkça tempolarını yükseltiyorlar. İki maç öncesine kadar büyük eleştirilere hedef olan Ray Allen'ın tekrar formunu yakalamasıyla Boston gerçekten oldukça dominant bir takım haline geldi. Dünkü maçın ilk yarısı başabaş geçtikten Detroit evinde seriyi uzatmak adına aslında oldukça iyi bir fırsat yakalamıştı. Son çeyreğe 10 sayılık avantajla girildiğinde bir çok kişi bu maçı Detroit'in almasını ve gene 7. maça uzayacak bir seri bekliyordu, fakat Boston'un son çeyrekteki 29-13'lük performansı maçı Detroit'ten alıp Boston'a taşıdı.


Boston Celtics'de Paul Pierce gene takımının skor yükünü sırtlayan isim oldu. 27 sayı 8 rebaund'luk performans gösterirken, eleştirilerin odak noktası Ray Allen gene iyi bir oyun ortaya koydu ve 17 sayıyla maçı tamamladı. Takımın ateşleyici gücü Garnett ise 16 sayıyla oynadı, büyük üçlüye Rajon Rondo 11 sayılık bir katkı sağladı. Detroit Pistons'da ise guard Chancey Billups'ın 29 sayısı galibiyete yeterli olmadı. Dün sakatlığı sebebiyle oynayıp oynamayacağı belirsiz Hamilton ise 21 sayıyla eşlik etti. Takımın bel bağladığı diğer isimlerden Tayshaun 10 sayıyla oynarken, bu play-off serisinde berbat bir performans sergileyen Rasheed Wallece gene tahminleri yanıltmadı ve yine kötü bir gece geçirdi. Israrla üç sayılık atış deneyen ve sadece 27-3 isabetle oynayan Wallece dün gece de 6-0 atarak 33-3 gibi bir yüzdeye taşıdı bu istatistiğini ve geceyi de sadece 2 isabetle 4 sayıda tamamladı. Tabi Detroit'in takım olarak oynadığı zaman güçlü olduğu düşünülürse Rasheed ve McDyess'ın hiç katkı yapmadığı bir maçı da almaları oldukça zordu.

Garnett çiftetelli yapıyormuş gibi çıkmış resimde. Yapsa da hakkıdır zaten, bunca zaman Minnesota gibi bir takımda ömür çürütüp kaybedenler klübünün en değerli üyelerinden biri olacakken istatistik olarak bomba gibi olan kariyerinde NBA finaline çıkmayı başardı sonunda. Bunca zaman Minnesota'da geçen kayıp yıllarına yanıyor mudur acaba?

11. randevu sonunda resmileşti. Bir önceki yazıda belirttiğimiz gibi Lakers ve Boston daha önce NBA finalinde 10 kez karşılaştı, bunların ilk sekizini Boston son ikisini Lakers kazandı. Bir tarafta takas adı altında aslında soygun yaparak ekibin en eksik parçasını Gasol'la tamamlayan Lakers, diğer tarafta ise sene başında kısa dönemde başarıyı yakalamak adına kumar oynayıp Garnett ve Ray Allen'ı kadrosuna katıp Pierce'le birlikte müthiş bir üçlü yaratan Boston, NBA finali bu sene gerçekten çok heyecanlı geçecek.

Hiç yorum yok: