26 Mayıs 2008 Pazartesi

Play-off günlüğü

San Antonio Spurs - Los Angeles Lakers

Batının büyük kapışmasında 0-2 olarak evine gelen San Antonio, evindeki ilk mücadeleyi farklı kazanarak seride durumu 2-1'e getirdi. Stapless Center'daki iki maçta arjantinli yıldızından hiç verim alamayan Spurs bu maçta Ginobili'nin inanılmaz iyi oyunuyla maçı da aslında ilk yarıdan kopardı. Serideki iki maçta yaptığı kötü hatalarla ve berbat şut yüzdesiyle eleştirilere hedef olan Gino bu maçta resmen alev aldı, dünkü maçın ilk yarısında çıldırdı takımın skor olarak zora girdiği anlarda üstüste üçlüklerle takımı ve seyirciyi maça ortak etti. Spurs'un dünkü maçı kazanmasının en büyük faktörü aslında Ginobili'den ziyade Lakers'a uyguladığı yardımlaşmalı sert savunması oldu, Lakers gibi pas trafiğine bağlı bir sistemle oyun oynayan takıma karşı assist yaptırmamak maçı evsahibi takıma getirdi dün rakibe sadece 13 assist izni verdiler. Lakers ise geçen maç büyük katkı yapan Odom, Fisher gibi isimlerden bu maç sistemini işletemediği için yararlanamadı özellikle ilk yarıda Fisher'ın sayı atamadan Odom'un 1-7 gibi bir yüzdeyle oynaması Lakers adına oldukça kötüydü. İki adama dayalı olarak Spurs'e karşı oynayamazsınız.


Maçın yıldızı skor ve oyunun gidişatına etki bazında Ginobili oldu. Aynı noktadan üstüste üçlüklerle takımının skor bulmaya zorlandığı anlarda yükü üstüne aldı. 7 de 5 üçlük yüzdesi 9-15 2 sayılık yüzdesiyle 30 sayı buldu. İlk iki maçın toplamında 17 sayı bulduğu düşünülürse Gino'nun ne kadar etkili olduğu daha net anlaşılır sanırım. Gino'ya Duncan 22 sayı ve 21 rebaund ve 5 assist'le eşlik ederken, fransız oyun kurucu Parker da 20 sayılık bir katkıyla takımının galibiyetinde rol oynadı. Lakers'da ise gene takımın yıldızı Kobe ön plandaydı 30 sayıyla maçı tamamlayan Kobe'ye, Gasol 15 sayıyla eşlik ederken kenardan ekstra katkı bir tek Jordan Farmar'dan 10 sayıyla geldi. Geçen maçın yıldızı Odom 2-11 gibi berbat bir yüzdeyle maçı tamamladı.

Teksas'da durum artık 2-1 ve bir sonraki maç gene San Antonio'nun sahasında olacak. Tabi ki San Antonio'nun ilk amacı seride durumu eşitlemek olacak ki Ginobili böyle oynarsa bunu çok da zorlanmadan elde edecekler gibi, Lakers adına ise Coach Phil Jackson'ın sisteminin işlemesi için assist trafiğinin biraz daha fazla artması gerekecek öncelikli olarak Spurs savunmasına karşı pas bağlantısının tekrar sağlanması gerekir yoksa Los Angeles'a seri eşitlenmiş olarak dönecek.

Hiç yorum yok: