6 Mayıs 2008 Salı

Giro`ya az kala ...




Sezonun ilk büyük türü olan Giro (İtalya Bisiklet Turu)`nun başlamasına günler kala heyecan giderek artıyor . Geçtiğimiz hafta türün yöneticilerinden Astana`ya davet gitmesinin tura yönelik ilgiyi yükseltme amaçlı olduğu konusulsada , bunun ise yaradığı ortada. Geçtiğimiz sezonların aksine kaliteli bisikletçi sayısının az olması nedeniyle reytinglerin düşük kalacağı düşüncesi tür yöneticilerini buna mecbur bırakti. Geçtiğimiz sezonki doping skandalların ardından Astana`ya Fransa ve İtalya bisikletine katılma izni çıkmamıştı . Kararın açıklanmasının ardından Astana takımından gelen açıklamada teklifi kabul ettikleri ve en güçlü kadrolarıyla tura katılacakları belirtildi. Bu açıklama Contador , Kloden ve Leipheimer 3 lüsünün birden Giro`ya katılacağını gösteriyor ki bu takımın mağlup edilmesi çok çok zor gözüküyor. İçlerinde en hazır olan ise son katıldığı Romandie turunu kazanan Kloeden olacak . Leipheimer ile Contador`un ise Vuelta`yı hedef yaptıkları konuşuluyor .
Bu 3 lünün ardından en şanslı isim olarak son şampiyon Di Luca göze çarpıyor . Aldığı doping cezasının kaldırılmasının ardından tura katılma hakkını elde eden İtalyan bisikletçinin form durumu ve turda göstereceği performans soru işareti . Geçtiğimiz sezon ki Giro performansıyla adını duyuran Ricco , genç İtalyan Nibalı , yaşlı kurtlar Simoni ve Savoldelli , her ne kadar hedefi Fransa olup buraya kondusyon kazanma amaçlı gelsede kalitesiyle Menchov ile geçtiğimiz sezon Tour de France`de puntolu mayoyu kazanarak inanılmaz bir başarı elde eden Soler Hernandez diğer takip edilmesi gereken isimler.
Son olarak bu sezonki etaplara bakacak olursak en çok dikkat çeken nokta hiç kuşkusuz 4 adet zamana karşı yarısını bulunuyor olması . Son yıllarda 3 büyük turda gördüğümüz en yüksek rakam bu . Yine zorlu dağ etaplarında biz bisiklet sporu severleri zevkli mücadeleler bekliyor...

Hiç yorum yok: