12 Mayıs 2008 Pazartesi

Play-off Günlüğü

San Antonio Spurs - New Orleans Hornets

Hoppaa ... Kararım kesin artık maskot olacağım bende. Batı yakasının önemli buluşmasında Spurs evinde Hornets'i bir kez daha farklı mağlup ederek seriyi 2-2'ye getirmeyi bildi. Bu serinin ilginç yanı her iki takımın da evlerindeki maçları yaklaşık 20'şer sayı farkla kazanmaları, Coach Popo ve Scott'ın oyunu kaybedince hem rakiplerine rehavet getirmek, hemde kendi takımını hırslandırmak için yaptıkları hamleler serinin geneline bakınca böyle garip bir durum çıkartıyor ortaya.

Bu resme dikkat. Tim Duncan gülüyor :) NBA'in en somurtkan adamı dün gece bu serideki en iyi maçını çıkararak 22 sayı 15 rebaund ve 4 blokla takımını galibiyete taşıyan adam oldu. Ona fransız oyun kurucu Tony Parker 21 sayıyla eşlik ederken, arjantinli yıldız Gino ise 15 sayılık bir performans çıkardı. Asıl büyük katkı ise benchten geldi Ime Udoka 15 sayılık bir ekstra katkı sağlayarak takımının galibiyetinde büyük rol oynadı. Hornets cephesinde ise gene C.Paul takımını sırtlayıp 23 sayıyla maçı tamamlarken diğer skorerler berbat bir yüzdeyle oynamışlar. West 4-15, Peja 3-9, Pargo 4-14 gibi bir yüzdeyle atınca tabi ki Hornets'in maçta iddialı olmak gibi bir şansı yok savunmacı San Antonio'ya karşı çok daha iyi fırsatlarla atış kullanmak lazım.
Byron Scott'ın önce Tony Parker'ı durdurma silahı pek işe yaramamış gibi gözüküyor keza San Antonio 40 sayısını boyalı alandan elde etmiş.
.

Seri şimdi 2-2 olarak Hornets'in sahasına taşınıyor.Gino maç sonunda "5. maçı da 3 ve 4. oyunlarda oynadığımız gibi oynayarak 6.maçta evimizde bu işi bitireceğiz" derken C.Paul " bu oyunu ve farkı açıklamak zor berbat oynadık ve kıçımıza tekmeyi yedik, neyseki durum 2-2 ve şimdi evimize gidiyoruz orada bunu düzelteceğiz" demiş. Bir sonraki maç kızılca kıyamet kopacak gibi gözüküyor.

Utah Jazz - Los Angeles Lakers

Batının diğer play-off mücadelesinde ise oldukça zorlu bir maç yaşandı Utah zorla da olsa galibiyeti elde ederek seride durumu 2-2'ye getirmeyi başardı. Dün gece Utah baştan sona hep önde götürdüğü maçı sonlardaki inanılmaz hataları ve Kobe'nin olağanüstü gayretiyle neredeyse veriyordu. Uzatmalarda Memo'nun basketleriyle ayakta kalan Utah savunmasının da gayretiyle maçı uzatmalarla da olsa kazanmayı başardı. Oysaki hiç bu noktaya gelecek bir maç değildi ama bir tarafta Kobe'nin inadı ve hakemlerin de enteresan düdükleri, diğer tarafta Deron ve Boozer'ın maçın sonuna doğru oyundan biraz soğuması maçı böyle bir noktaya getirdi. Utah açısından mutlu sonla bitti en azından, daha da beteri olabilirdi.

Maça iki olay damgasını vurdu. Bunlardan ilki Turiaf'ın Price'a yaptığı hayvani faul sonrasında oyundan atılması ( 4 dakika oyunda kaldı ilk fauluydü ) ve MVP Kobe'nin belinden sakatlanması sonucu maçı sakat sakat oynamasıydı. Dün gerçekten Kobe'den fedakarca bir oyun geldi. Tüm maç boyu yüzünde acı ifadesiyle oynamasına hatta sonlara doğru neredeyse zıplayamaz duruma bile gelmesine rağmen Lakers'ı taşıyan adam oldu 33 sayı 8 rebaund ve 10 assist'le oynamasına rağmen takımını kurtaramadı. Gasol 23 Odom 26 sayı Fisher 15 sayıyla eşlik etse de Utah'ı durdurmaya yetmediler. Utah'ta ise Deron Williams 29 sayı 14 assistle takımına liderlik ederken ona ilk yarının fena suskun ismi temsilcimiz Mehmet Okur 18 sayı 11 rebaundla eşlik etti . Maçın uzatma anlarında kopuş anlarında attığı iki kritik basketle maçı Utah'a getiren isim oldu.Bir diğer uzatma kahramanı ise Krilenko oldu Kobe'yi iki kere bloklayarak maça damgasını vurdu.

Michael Jordan NBA finalinde Utah deplasmanında 40 derece ateşle sahada kalmış ve takımını tek başına galibiyete taşımış son şutunun arkasından sahada Pippen'ın kollarına yığılıp kalmıştı. Dün gece de Kobe böyle bir fantastik hikayeye imza atmak istedi ama olmadı, yine de özverisiyle takımını maçta tutması takdire şayan. Bundan sonraki maç Lakers'ın sahası Stapless Center'da olacak, Kobe'nin sakatlığının durumu serinin bir yerde kaderini belirleyecek keza Kobe olmadan Lakers hiç işlemiyor.

Hiç yorum yok: