29 Mayıs 2008 Perşembe

Play-off Günlüğü

Boston Celtics - Detroit Pistons



Doğu konferansının final mücadelesinde evsahibi Boston geceyi galibiyetle noktalayarak NBA finaline bir adım daha atmayı başardı. Boston'daki üç All-Star oyuncu uzun zamandan sonra ilk kez böylesine paylaşımlı ve aktif bir maç çıkararak galibiyeti takımlarına getirdiler. Bir de pota altında Kendrick Perkins'in play-off'taki kariyer rekoru olan performansı eklenince gülen taraf evsahibi oldu tabi Rondo'nun'da assist ve top çalma istatistikleri muazzam onu da atlamayalım. Maçın ilk çeyreği kafa kafaya geçildikten sonra ikinci ve üçüncü çeyrekte Boston farkı açtı, fakat sonrasında Hamilton'la gelen 21-8'lik Detroit serisi bitime 5 dakika kala farkı 4 sayıya kadar düşürdü. Son dakikaya girildiğinde ise Boston adına işler yoluna girdi, önce timeout sonrasında Ray Allen'ın üçlüğü, sonrasında ise Hamilton'ın bileğinden sakatlanması Detroit adına maçın ellerinden uçtuğu anlardı. Ayrıca Rasheed'in teknik faul problemi normal sezonda olduğu gibi play-off'lar'da da Detroit'in başına dert açmayı sürdürüyor. Ayrıca üç sayılık atışlarda son sekiz maçta 27 atışta sadece 3 isabet bulabildi ama hala denemeye devam ediyor.

Maçın ev sahibi Boston adına yıldızı uzun zamandır berbat performans sergileyen ve eleştirilerin odak noktası olan Ray Allen oldu, 6 da 5 üçlük isabetiyle 29 sayı üretti takımı adına, kendisinden hep buna yakın performans bekliyor sevenleri, Garnett ise gene takımının sayı bakımından lideriydi 33 sayı bıraktı Detroit potasına, Pierce ilk yarısını 13 sayıyla tamamlarken maçı da 16 sayıyla tamamladı, Rondo 13 assist, 4 top çalma ve 7 sayıyla önemli işler yaptı takımı adına ve tabi ki Kendrick Perkins 18 sayı, 16 rebaund'lık kariyer rekoru performansıyla Allen'la birlikte takımını uçuran adam oldu. Detroit'te ise Chancey ve Richard Hamilton takımlarını galibiyete taşımaya çalışsalar da başarılı olamadılar. Chancey 26, R.i.p 25 sayıyla maçı tamamladı, Rasheed 18 sayılık bir katkı sağlarken, Rodney Stuckey ise 13 sayıyla maçı tamamladı. Tayshaun ise yine kötü bir gece geçirdi ki o oynamadığı zaman Detroit oldukça zorlanıyor. Bir önceki maçın yıldızı McDyess ise şaşırtıcı derecede berbat bir performans ortaya koydu sadece 4 sayıyla oynayıp faul problemiyle oyunu bitiremedi.

Serinin bir sonraki maçı Detroit'in sahasında olacak, eşleşmeyi yedinci maça taşımak adına Detroit evindeki maçı mutlaka kazanmalı. Bir değişik detay daha verelim şayet Boston konferans finalini kazanır ve NBA finaline çıkarsa Larry Bird, Kevin McHale ve Robert Parish'li efsane Boston Celtics kadrosundan bu yana ilk defa finallere yükselmiş olacak.

Hiç yorum yok: