13 Mayıs 2008 Salı

Gökhan-Hamit-Uğur

Sezonun ortalarına doğru Euro 2008 ile ilgili düşünürken Milli Takımın en iyi,en güçlü bölgesinin sağ kanat olduğunu düşünüyorduk,konuşuyorduk sohbetlerde. Gökhan Gönül ve Hamit Altıntop ikilisinin yanlarına Uğur Uçar’da ismini ekletmişti. Sağ açıkta oynayabilecekMehmet Topuz gibi bir alternatifte vardı kenarda. Artık nazar mı değdirdik orasını bilemiyoruz ama turnuvada bu adamlardan Gökhan ve Hamit kadrodayken şimdi onlarıda sahada göremeyebiliriz.

İlk önce Federasyon’un dayatmasıyla oynanan Konya-Galatasaray maçında Uğur Uçar’ın dizinin kırılmasıyla sezonu kapattığını ve Euro 08’i kaçıracağını öğrendik. Galatasaray'ın en fazla açık verdiği en fazla zorlandığı bölge Uğur’un bölgesi oldu. Barış denendi Leverkusen faciası geldi, Barusso alakasız bir şekilde oynatıldı Kasımpaşa mağlubiyetinde daha sonra Sabri’ye mecburiyetten geri dönüldü ama 2 maç dışında saç yolma sayısını arttırdı sadece Sabri. Ne hikmetse Milli takımın vazgeçilmez oyuncusu. Hepsi Uğur'u arattı belki o maç o iğrenç zeminde zorla oynatılmasa gencecik bir adamın hayalleri gerçek olacak açıklanan kadroda kendine yer bulup,bu büyük heyacanı tadacaktı. Şanssızlıklar serisinin ikinci adamı ; Bayern Münih’te harika bir sezon geçiren ve Nihat’la beraber Avrupa’da en iyi temsilcimiz olan Hamit'i ise ne amaçla yapıldığı belli olmayan, iğrenç bir zeminde oynanan Belarus maçında kaybettik . Maçın 20.dakikasında sakatlanarak oyundan çıkan Hamit’in ayağında kırık olduğu açıklandı. Turnuvaya yetiştirileceği konuşuluyor. Fakat oynarsa göstereceği performans bildiğimiz Hamit çizgisinde olacak mı soru işareti herkes için. Geriye sağlam olarak Gökhan kaldı derken onunda 3 hafta antremanlara tam verimle katılamayacağı haberlerini okuduk. Bu oyuncular arasında sakatlığı olmayan tek isim Mehmet Topuz ise anlamadığımız bir sebepten dolayı kadroda yer bulamadı.

Süper sağ beklere ve sağ açıklara sahibiz diye düşünürken bu 4 adamın 2’si kadroda yok,kadroda olanların ise dönüp-dönemeyecekleri, oynarlarsa kendi performanslarını yakalayabilecekleri soru işareti. En azından uzun yıllar bu isimlerin Milli takıma katkıda bulunacaklarını ve bizim büyük keyifle sağ kanattan kopup giden ataklarda onları izleyeceğimizi düşünerek teselli bulucaz.

Hiç yorum yok: