12 Mayıs 2008 Pazartesi

17'nin uğuru


Dün Ali Sami Yen'de Galatasaray'ın 17.şampiyonluğunu kutladıktan sonra bir diğer 17'de Manyoo'muzdan geldi. Wigan'ı deplasmanda 2-0'la geçen United sayesinde iki gündür şampiyonluk kutlamalarımız devam ediyor. :)


Tüm sezon boyunca hakederek, güzel futbol oynayarak, bol golle ve özel olarak Cristiano Ronaldo ile bu takım bu sene Premier League'i fazlasıyla haketti. Avram'ın Chelsea'si gibi 1-0 yapıp skora yatmak yerine puan bile kaybetse çok iyi oyunlar çıkardık. Puanlar son haftaya girildiğinde eşitti iki takımda ama oyun kalitesi olarak United taraflı tarafsız herkese göre Chelsea'den çok daha fazla haketmişti.

Aslan parçası Cristiano Ronaldo ligde 31 ve toplamda 42 golle United tarihine adını yazdırdı ve uzun süre de sanırım bu rekorunu kimse geçemez gerçekten muazzam bir sene geçirdi portekizli oyuncu, bir alt modeli Quaresma Porto'da kalırken onun Sir Alex Ferguson'un elinde geçirdiği gelişim gerçekten mükemmel ve Ronaldo'da bu gelişimin hakkını inanılmaz bir şekilde veriyor. Darısı elbette Moskova'da bu şovun devam etmesi, Avram balı da bir yerde durmalı artık.



Tabi bu şampiyonlukta en büyük pay Sir Alex Ferguson'a ait. Manchester United'ın başında 23. yılında 10. şampiyonluğunu kazandı. Bunların hepsi son 16 yılda geldi ki bu Premier League'in kurulduğu zamana tekabül ediyor. Toplamda 38.kupasını kaldırdı bugün Sir Alex Ferguson, United'la birlikte ki muazzam bir başarı bu gerçekten. Özellikle dünya futbolunun devamlı evrim geçirdiği bir dönemde hiç yıkılmadan ayakta kalabilmek ( hele ki United gibi bir klüpte ), yıldız olan genç oyuncularına takımları için oynamayı öğretebilmek ve dünya futboluna birçok yıldızı hediye etmek takdir edilmesi gereken bir kariyer. Umarım Moskova'da Sir Alex Ferguson bu kariyerini bir kez daha taçlandıracak.

Hiç yorum yok: