20 Nisan 2008 Pazar

Tepetaklak


Dün gece oynanan Katalan derbisinde Barça gene yokları oynadı. Kazanamama konusunda Rijkaard ciddi olarak tarih yazmaya kararlı gözüküyor. Son üç maçında beraberlikle ayrılabildi Barça sahadan ki şubat başından beri performans bu düzey bir takım için tam anlamıyla bir felaket. Oynanan 17 maç ve alınan 6 galibiyet, ve bu 6 galibiyetin 4 tanesi şampiyonlar ligindeki Celtics ve Schalke maçları olunca La Liga'daki performansın ne kadar vahim olduğu da çok net anlaşılıyor.
Tamam kabul ediyorum dünkü maç pozisyonada girildi, hakem Pérez Lasa sarı kartsız kimse kalmasın kampanyasına katılmış gibiydi, herkesi gerdi hepsine tamam ama yine de bir takımın sisteminde hiç mi ilerleme olmaz.
Maç sonu Rijkaard oldukça şanssız olduklarını, fırsat yakalamalarına rağmen değerlendiremediklerini, bundan sonra daha çok çalışıp durumu düzelteceklerini söylemiş. Bunca beyaz mendil Nou Camp'da sallanırken, La Liga tarihinde ilk kez bir El Classico'ya taraflardan birinin şampiyon olarak çıkma ihtimali varken hala düzelteceğiz bana güvenin mesajını vermeye çalışmak çok beyhude bir çaba.

Hiç yorum yok: