13 Nisan 2008 Pazar

Koeman ve çöküş

Valencia geçen sezon La Liga’da son 6 haftaya girerken o sırada lider olan Barcelona’nın 6 puan gerisindeydi, ufakta olsa umutları vardı şampiyonluk yolunda. Bu gece La Liga’da 32.hafta maçını oynadılar ve küme düşme hattının 6 puan üstündeler sadece. Takımın başındaki isim geçen sene Sanchez Flores’ti bu sene ise Koeman. Koeman takımın başına geldiğinden beri ‘’ben yanlış adamım, ‘’ diye bağırıyordu aslında. Flores’in kovulmasına zaten hiç anlam verememiştim. Yerine gelecek isimler için Lippi,Mourinho gibi isimler konuşuluyordu gerçekleşmesine belki olasılık bile olmayan bu isimler çok büyük isimlerdi ama bu isimler konuşulurken bir anda Koeman geldi takımın başına Psv’yi yarı yolda bırakarak.

Flores kovulmadan önce takımı bıraktığı noktaya bakalım ; Şampiyonlar Liginde 3 maç sonunda 1 galibiyet 2 mağlubiyeti vardı. Bu mağlubiyetlerden birisi zaten şu an yarı finalde olan Chelsea’ye karşı alınmış olandı. Rosenborg deplasmanında belki puan kaybetmeleri beklenmiyordu ama Valencia zaten çok başarılı bir deplasman takımı değildir. Ligde ise 9 maç sonunda 6 galibiyet-18 puanla lider Real Madrid’in sadece 4 puan gerisinde 4.sırada iken Flores’in görevine son verdiler. Alınan 3 yenilgi ise La Liga’nın en zorlu takımlarından Villareal-Espanyol ve Sevilla yenilgileriydi.


Koeman geldikten sonra geçirdikleri süreç ise tamamen içler acısı ; Koeman’ın en başarılı olduğu yer Kral Kupası oldu. Kral kupasında finale çıkan takım Atletico Madrid ve Barcelona’yı eleyerek geldi finale. Kral kupasında 6 galibiyet getirdi Koeman takıma. Ligde ise liderin 4 puan gerisinde 4.sırada aldığı takımı şu anda 14.sırada. 21 maçta sadece 4 galibiyet-6 beraberliği var Koeman’ın.

Valencia için tehlike çanları bundan sonra çalmaya başlıyor. Geri kalan 6 haftada Avrupa kupasına katılma peşinde koşan Bilbao, küme düşmeme mücadelesi veren Osasuna-Zaragoza ile oynayacak. Nou Camp deplasmanı ve son hafta Atletico Madrid. Geçen sezon son 6 hafta zirve yarışı yapan takım yaptığı kaliteli ve ses getiren transferleriyle bu sene kümede kalma savaşına giriyor. Şu an ligin dibinde olan geçen sezonun bir başka flaş takımı Zaragoza için ne kadar üzülüyorsam Valencia için ise umarım düşerler diyorum. Zirvede Real’in alıp-yürüdüğü La Liga’nın alt kısmı inanılmaz bir şekilde kaynıyor. Koeman dua etsin son hafta Atletico önüne kümede kalmayı garantilemiş şekilde çıksın Valencia yoksa Mestella’da ‘’ayva çiçek açmış yaz mı gelecek,Koeman Mestella’ya nasıl gelecek’’ seslerini duyarız.

Hiç yorum yok: