8 Nisan 2008 Salı

AI #2


76ers 2004'te playoff yapamayınca çok üzülmüştük. O dönemlerde özgür ve hür bireyler olarak NBA TV izleme şansımızı da henüz elimizden almamışlardı. Maçları izleme şansımız varken 76ers'ın playoffta olmaması da üzüntümüzü 2 kat arttırmıştı. Philadelphia 76ers yerine playofflara son anda Boston Celtics kapak atmıştı. Ama gerçek olan birşey vardı, o da hangi takım playoff yaparsa yapsın Indiana'dan feci bir tokat yiyecekti ilk turdan. Nitekim Pacers, Celtics'i 4-0 ile süpürerek Doğu yarıfinaline yükselmişti.

Gözler artık New York'da yapılacak olan 2004 NBA Draft'ına çevrilmişti. 76ers 9. sıradan seçecekti. Howard, Okafor gibi oyuncuların ilk sıralardan gitmesi kimseyi şaşırtmamıştı . 9. sıra seçimi için 76ers'a sıra geldiğinde, David Stern Sixers'ın kadrosuna yeni bir AI-Andre Iguodala'yı kattığını açıkladı. Gayet iyi bir üniversite kariyeri olan Iggy, ilk sezonunda 76ers'a müthiş uyum sağladı ve 82 normal, 5 de playoff maçı olmak üzere takımın o sene oynadığı tüm maçlarda sahaya ilk 5 çıktı ve forma giydi. Yetenekleri, takıma uyumu ve katkısı bir yana mütevazılığı ile de dikkat çekiyordu Andre Iguodala. Chris Webber'ın takıma katılmasından sonra hiç düşünmeden giydiği "4" numaralı formayı Chris abisine bırakıp kendisi "9" numarayı giymeye başlamıştı. Kolay kolay kimseyi sevmeyen Philadelphia sakinleri bile Iguodala'ya bayılmışlardı. Allen Iverson'ın "AI" nickinin ikincisini ona vermişlerdi, AI #2.

Daha sonra Allen Iverson'ın Denver Nuggets'a takas olmasıyla oyununu çok daha üst seviyelere çeken Andre Iguodala, 76ers'ın bu zayıf kadrosunun şu an ilk 6'yı kovalamasının en büyük nedenidir. Iggy geçen hafta Atlanta karşısında kaydettiği 30 sayı 10 asist ile son 16 yıl içerisinde Allen Iverson dışında bunu başarabilen ilk Sixers basketbolcusu oldu ve 76ers tarihine adını yazdırmayı başardı.

Şimdi düşünüyorum da iyiki 2004'te playoffa kalamamış 76ers. En fazla 6 maç daha fazla oynayabilmek için böyle yetenekli ve iyi işler yapan bir oyuncuyu kaçırmak acı verici olurdu. Kuşkusuz daha çok işler yapacak bu takımda Iggy. Artık takımın Franchise Player'ı konumuna yavaş yavaş geliyor. İnanıyorum ki gelecekte bir 76ers efsanesi olarak anılacak ve forması salonun tepesine çekilecektir. Yalnız o zaman bile değişmeyecek olan birşey olacak ise, o da AI nickinin yanındaki #2 ifadesi. 1 numaranın adı Philadelphia halkında saklı..

Hiç yorum yok: