24 Nisan 2008 Perşembe

Hesap Old Trafford'a kaldı

Şampiyonlar Ligi'nin bu geceki yarı final maçında güzel futbol ve goller bekliyorduk ama olmadı. Maçın başlangıcında Manu Ronaldo'nun ayağından penaltıyı kaçırmasa bu maç çok bambaşka bir şekle girecekti gerçi ya o da ayrı bir detay. Sezon boyu mükemmel penaltılar atan Cristiano Ronaldo'ya şu penaltıyı kaçırmak yakışmadı hakikaten. Maçın geri kalanı Barcelona'nın oyunu görünürde domine etmesi ama pozisyona girememesiyle, Manu'nun ise işi kendi evine götürmek adına üstüste 3 pas bile yapmadan devamlı savunmada kalmasıyla geçti gitti koca maç. 90 dakika boyunca tabi böyle devam edince 3 pozisyon anca çıkıyor maçta onlar da böyle ahlar vahlar şeklinde olmadı tabi ki Barça adına. Topu alıp dolaştırıp cezasahası önüne kadar gelip orada hep tıkanıp kaldılar.

Çift ayaklı maçlarda deplasman dezavantajını Sir Alex Ferguson avantaja çevirmek için topu Barcelona'nın oynamasına izin verir bir görüntüdeydi maç da o şekilde geçti zaten topla oynama yüzdesi %65'e %35 ama pozisyon yok Vidic'in yokluğuna rağmen Manu deplasmandan evine iyi bir sonuçla dönmeyi başardı. Tabi bütün sezonu domine eden Avrupa'nın tartışmasız en iyi oyununu oynayan Manu'yu böyle görmek biz futbolseverleri üzse de bazı maçlarda mantık daha ön plana çıkıyor. Kurt hoca Sir Alex Ferguson'da Barça'daki hatalı dizilişi ve forvet hattındaki Eto'o nun kanata yakın oynadığını görünce defansını sağlam tutup beraberliği alıp evine döndü bir de penaltıyla golü de bulsa Manu açısından tadından yenmezdi bu maç ama futbol tanrıları sanırım Old Trafford'da güzel bir maç izlememizi izliyor.

Tabi Barcelona'nın bu duruma gelmesi Rijkaard'ın tartışmasız büyük hakkı var. Böyle bir takım ne kadar kötü yönetilirse Rijkaard'da o kadar yönetiyor. Ne bir varyasyon, ne bir oyun şablonu, ne bir coaching hiçbirşey yok. Oyuncularla da diyalogunu komple kaybetmiş herkes sezon sonunda gideceğini de biliyor tabi hal böyle olunca kenarda böyle figür yapıp duruyor o da. Bugün kapalı defansı dünyada en rahat açabilecek, kendine bir şekilde pozisyon yaratabilecek Messi'yi çıkardı oyuncusunun istememesine rağmen hemde, yerine giren Bojan tabi ki Messi gibi o kanadı felç edemedi Manu rahatladı rakibin bu güzel coaching hamlesiyle. Sir Alex Ferguson kıs kıs gülmüştür şu yaptığına herhalde.

Maç başlamadan önce Barcelona sokaklarında her ingiliz takımının Avrupa maçında olduğu gibi Manu'nunda taraftarları rahat durmadı Katalan polislerle biraz sıcak temas yaşadılar.

Hiç yorum yok: