14 Nisan 2008 Pazartesi

One United

Dün çok keyifli bir maç olacağı belliydi United Arsenal maçının, ama sağolsun Fox ( Tugaylı Blackburn , Tuncaylı Boro ) saplantısından kurtulamadığı için sezonun bu en güzel ve en iddialı maçlarından birini birçok sporsever göremedi. Burdan tekrar Fox'a selamlarımızı iletiyoruz. Maç United açısından şampiyonluk yolunda atılacak en büyük iki adımdan biri, Arsenal içinde az da olsa kalan ümitlerin sürmesi açısından son derece önemliydi. Maç başladığında Arsenal birçok net pozisyon bulmasına rağmen yararlanamadı sanırım Adebayor birçok Arsenal taraftarından sağlam laf yemiştir dün. İkinci yarının başlarında Adebayor sonunda golünü attı ama bu gol United'ı canlandırdı. Maçın geri kalanında çok iyi top yapıp baskılı oynadı United. Hakemin Gallas'ın elle oynamasına çaldığı penaltıyı Ronaldo gole çevirdi. Sonrasında da Hargreaves nefis bir frikik'le takımı öne taşıdı maçı da United alıp gitti. Maç sonunda Arsene Wenger gene hakemden dert yandı. Buna acilen bir son verse iyi olacak oynanan her maçtan sonra hakem bizi yaktı edebiyatına sarılmak yakışmıyor kendisine. Maç sonunda Arsene Wenger demiş ki ;

" İyi oynadık. Ancak kazanamadık. Şanssızdık. İyi savunma yaptık. Ancak hakem kararları bizi yıktı. Verilmeyebilecek bir penaltıdan sonra faul olmayan bir pozisyonda frikik golü yedik. Bunlar da maçın sonucunu tayin etti."

Bitime 4 hafta kala United 80 Chelsea 74 ( bir maçı eksik ) ve Arsenal 71 puan topladı.

Maç başlamadan önce United'ın yıldız oyuncusu Cristiano Ronaldo ayın oyuncusu, Sir Alex Ferguson'da ayın teknik direktörü ödülüne layık görüldüler. Hoş görülmeseler ne olacak tüm dünya United'ın güzel oyununu takdir ediyor zaten. Şu sezonun sonunda futbol adına verilen tüm ödüllerin ilk adresi Cristiano Ronaldo olmalı, gerçekten büyüleyici bir sezon geçiriyor portekizli.
Kırmızı şeytanlar bu sene hem Champions League hem de Premier League'i kazanarak unutulmaz bir sezona imza atmaya kararlı gözüküyorlar.

Hiç yorum yok: